EXCLUSIV Revoltător. Unul dintre huliganii din Argeş care au omorât în bătaie un om în trafic, achitat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard şi Adrian Tudorici, cei care l-au bătut pe omul de afaceri FOTO: Facebook/ Info Trafic 24
Leonard şi Adrian Tudorici, cei care l-au bătut pe omul de afaceri FOTO: Facebook/ Info Trafic 24

Tribunalul Argeş a dat vineri 31 iulie sentinţa în cazul celor doi bătăuşi din comuna argeşeană Merişani care au lăsat în iunie 2019 o fiică orfană de tată, după ce l-au omorât în bătaie, după un conflict în trafic, pe Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri din Curtea de Argeş. Unul dintre bătăuşi a fost achitat, în timp ce al doilea a primit 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

Leonard Tudorici a primit şase luni de închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi 4 luni de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acestuia i se va deduce însă din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, adică un an şi o lună.

Magistraţii au decis să îl achite pe Mihai Adrian Tudoreci, fratele lui Leonard Tudorici, pentru complicitate la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, condamnându-l la un an de închisoare cu suspendare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Tot Adrian Tudoreci trebuie să facă 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Piteşti sau Primăria Merişani.

Leonard Tudorici trebuie să achite în total daune morale de 175.000 de euro rudelor şoferului pe care l-a omorât în bătaie.

Sentinţa poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Motivarea sentinţei va fi gata în următoarele săptămâni.

Cum a fost ucis omul de afaceri

Tudorici Leonard Florian şi Tudoreci Mihai Adrian, din Merişani, satul Malu Vânăt, sunt cunoscuţi pentru actele lor de violenţă din ultimii ani, însă până acum nu au păţit nimic. Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri de 48 de ani din oraşul Curtea de Argeş ajuns în comă pe 24 iunie 2019 la Spitalul Judeţean Argeş după ce a fost bătut crunt ca urmare a unei şicanări în trafic, a murit pe patul de spital pe 1 iulie2019, lăsând orfană o adolescentă de 18 ani.

Cătălin Plăiaşu era patronul unei firme din Piteşti şi mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW, ambii de etnie romă, au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu. Cătălin Plăiaşu a coborât şi el din maşină, cu gândul să îi calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească cu pumnii în faţă. Năucit de lovituri, Cătălin Plăiaşu s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral şi intrând în comă. Cei doi fraţi au vrut să îl bată şi pe şoferul cu care se şicanaseră, numai că acesta, văzând ce s-a întâmplat, s-a încuiat în maşină, după care a fugit.

Cei doi fraţi nu sunt la prima abatere FOTO: Info Trafic 24

frati tudorici merisani 01

A.S., principalul martor ocular din dosar, le-a prezentat în detaliu judecătorilor filmul tragediei din fatidica zi de 24 iunie 2019, precizând că a fost ameninţat în repetate rânduri.

”Pe 24 iunie 2019, mă aflam la volanul unei maşini Audi, alături de prietena mea, pe drumul Piteşti-Curtea de Argeş. Am depăşit o coloană de vreo zece autoturisme, ultimul dintre acestea fiind un BMW seria 5 în care se aflau cei doi inculpaţi. I-am depăşit pe aceştia, după aceea ei m-au depăşit la rândul lor pe mine şi apoi încă o dată, după care, la una dintre depăşiri, persoana care se afla pe scaunul din dreapta al BMW-ului a aruncat cu o sticlă de plastic în bordul automobilului meu şi mi-a făcut semn să opresc. În acel moment, în faţa mea rula o Skoda, condusă de către victimă, iar inculpaţii au vrut să intre cu BMW-ul între Skoda şi maşina mea, dar nu le-am dat voie, pentru că intuiam că mă vor opri. BMW-ul a continuat depăşirea, intrând în faţa maşinii Skoda şi în spatele unui echipaj de Poliţie, rulând pentru o perioadă cu o viteză medie de 50 km/h. Când am intrat în comuna Borleşti, am sunat la 112, anunţând că sunt şicanat în trafic de o maşină. Când echipajul de poliţie s-a îndepărtat, BMW-ul s-a oprit în mijlocul drumului, fără să semnalizeze şi fără a ieşi de pe carosabil. Cel cu Skoda a oprit şi el. Am încercat să depăşesc cele două maşini, dar şoferul maşinii Skoda a dat în spate, moment în care a lovit maşina mea. N-am putut depăşi, veneau maşini de pe contrasens. Cei doi inculpaţi din BMW s-au dat jos din maşină şi au venit la maşina mea şi au încercat să îmi deschidă portiera, care era încuiată, cei doi fraţi erau agresivi. S-a dat jos din maşina şi şoferul Skodei şi s-au întâlnit la un metru de capota maşinii mele. I-am văzut cum s-au luat de piept, îmbrâncindu-se reciproc şi trăgându-se de tricouri. Câteva secunde nu m-am uitat la ei, deoarece vorbeam la 112, însă când m-am uitat, victima era deja căzută lângă ei. Cei doi fraţi erau speriaţi, au venit la mine apoi şi mi-au zis să plec. Am plecat şi am sunat apoi la 112”, le-a spus judecătorilor A.S..

„Am fost urmărit de două ori de un BMW al familiei celor doi”

Principalul martor ocular în proces le-a mai dezvăluit magistraţilor că este şicanat şi ameninţat constant  de luni de zile de familia celor doi agresori. ”Au fost presiuni din partea celor doi începând din vara anului 2019 şi i-au ameninţat pe părinţii mei. La sfârşitul lunii ianuarie a.c. şi pe data 14 februarie am fost urmărit de două ori de un BMW care este proprietatea familiei Tudorici, am fost şicanat în trafic de mai multe ori, am şi filmare, este şi un proces-verbal şi o plângere la Poliţia Mălureni. Iar rudele fraţilor Tudorici le-au spus părinţilor mei că eu o să mor într-un accident de maşină”, a declarat A.S.

Vă mai recomandăm:

Martor terorizat de familia golanilor care au ucis un om în trafic: „Le-au spus părinţilor c-o să mor într-un accident“

Cine sunt huliganii care au omorât în bătaie un om în trafic. O tânără care susţine acum Bacalaureatul a rămas orfană de ambii părinţi

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite