Exclusiv. Unul dintre huliganii care au omorât în bătaie un om în trafic a cerut reducerea pedepsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Tudorici (stânga) a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare FOTO: Info Trafic 24
Leonard Tudorici (stânga) a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare FOTO: Info Trafic 24

Unul dintre cei doi bătăuşi care au omorât în bătaie un om de afaceri după un conflict în trafic în comuna argeşeană Merişani vrea reducerea pedepsei şi a făcut apel la sentinţa prin care a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Pe 31 iulie a.c., Leonard Tudorici fusese condamnat de către magistraţii Tribunalului Argeş la 6 luni şi 4 luni de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, pedeapsă din care i se va deduce oricum perioada petrecută în arest, adică un an şi o lună. Numai că Leonard Tudorici a considerat că pedeapsa primită pentru că a ucis un om este prea mare şi a făcut apel prin apărătorii săi, considerând de asemenea că sunt prea mari daunele morale de 175.000 de euro pe care trebuie să le achite rudelui şoferului pe care l-a omorât în bătaie. Iar termenul de judecată a fost stabilit pentru 16 noiembrie a.c., la Curtea de Apel Piteşti.

În iunie 2019, după un conflict în trafic, Leonard Tudorici şi fratele său Mihai au lăsat o tânără de 18 ani orfană de tată, după ce l-au omorât în bătaie, după un conflict în trafic, pe Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri din Curtea de Argeş.

Mihai Tudoreci, fratele lui Leonard Tudorici, a fost condamnat pe 31 iulie a.c. la un an de închisoare cu suspendare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Mihai Tudoreci trebuie să facă în plus şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Piteşti sau Primăria Merişani.

Cum a fost omorât omul de afaceri

Tudorici Leonard Florian şi Tudoreci Mihai Adrian, din Merişani, satul Malu Vânăt, sunt cunoscuţi pentru actele lor de violenţă din ultimii ani, însă până în acest an nu au păţit nimic. Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri de 48 de ani din oraşul Curtea de Argeş a ajuns în comă pe 24 iunie 2019 la Spitalul Judeţean Argeş după ce a fost bătut crunt ca urmare a unei şicanări în trafic, a decedat pe patul de spital pe 1 iulie 2019, lăsând orfană o adolescentă de doar 18 ani.

Cătălin Plăiaşu era patronul unei firme din Piteşti şi mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW, ambii de etnie romă, au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu. Cătălin Plăiaşu a coborât şi el din maşină, cu gândul să îi calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească cu pumnii în faţă. Năucit de lovituri, Cătălin Plăiaşu s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral şi intrând în comă. Cei doi fraţi au vrut să îl bată şi pe şoferul cu care se şicanaseră, numai că acesta, văzând ce s-a întâmplat, s-a încuiat în maşină, după care a fugit.

Judecătorii au respins plângerea martorului ameninţat de familia celor doi huligani

Mai trebuie spus că în această vară magistraţii Judecătoriei Piteşti au respins plângerea lui Răzvan Maria, principalul martor ocular din dosar, care a fost ameninţat de familia celor doi huligani în repetate rânduri. Numai că acesta a făcut apel împotriva neînceperii urmăririi penale, iar primul termen a fost stabilit pentru 17 noiembrie a.c., tot la Judecătoria Piteşti.

Răzvan Maria, principalul martor ocular din dosar, le-a prezentat în detaliu judecătorilor filmul tragediei din fatidica zi de 24 iunie 2019, declarând că a fost ameninţat de mai multe ori

”Pe 24 iunie 2019, mă aflam la volanul unei maşini Audi, alături de prietena mea, pe drumul Piteşti-Curtea de Argeş. Am depăşit o coloană de aproximativ zece autoturisme, ultimul dintre acestea fiind un BMW seria 5 în care se aflau cei doi inculpaţi. I-am depăşit pe aceştia, după aceea ei m-au depăşit la rândul lor pe mine şi apoi încă o dată, după care, la una dintre depăşiri, persoana care se afla pe scaunul din dreapta al BMW-ului a aruncat cu o sticlă de plastic în bordul automobilului meu şi mi-a făcut semn să opresc. În acel moment, în faţa mea rula o Skoda, condusă de către victimă, iar inculpaţii au vrut să intre cu BMW-ul între Skoda şi maşina mea, dar nu le-am dat voie, pentru că intuiam că mă vor opri. BMW-ul a continuat depăşirea, intrând în faţa maşinii Skoda şi în spatele unui echipaj de Poliţie, rulând pentru o perioadă cu o viteză medie de 50 km/h. Când am intrat în comuna Borleşti, am sunat la 112, anunţând că sunt şicanat în trafic de o maşină. Când echipajul de poliţie s-a îndepărtat, BMW-ul s-a oprit în mijlocul drumului, fără să semnalizeze şi fără a ieşi de pe carosabil. Cel cu Skoda a oprit şi el. Am încercat să depăşesc cele două maşini, dar şoferul maşinii Skoda a dat în spate, moment în care a lovit maşina mea. N-am putut depăşi, veneau maşini de pe contrasens. Cei doi inculpaţi din BMW s-au dat jos din maşină şi au venit la maşina mea şi au încercat să îmi deschidă portiera, care era încuiată, cei doi fraţi erau agresivi. S-a dat jos din maşina şi şoferul Skodei şi s-au întâlnit la un metru de capota maşinii mele. I-am văzut cum s-au luat de piept, îmbrâncindu-se reciproc şi trăgându-se de tricouri. Câteva secunde nu m-am uitat la ei, deoarece vorbeam la 112, însă când m-am uitat, victima era deja căzută lângă ei. Cei doi fraţi erau speriaţi, au venit la mine apoi şi mi-au zis să plec. Am plecat şi am sunat apoi la 112”, le-a spus judecătorilor Răzvan Maria.

„Am fost urmărit de un BMW al familiei celor doi fraţi”

Principalul martor ocular în proces le-a mai dezvăluit magistraţilor că a fost şicanat şi ameninţat constant mai multe  luni de zile de familia celor doi agresori. ”Au fost presiuni din partea celor doi începând din vara anului 2019 şi i-au ameninţat pe părinţii mei. La sfârşitul lunii ianuarie a.c. şi pe data 14 februarie am fost urmărit de două ori de un BMW care este proprietatea familiei Tudorici, am fost şicanat în trafic în repetate rânduri, am şi filmare, este şi un proces-verbal şi o plângere la Poliţia Mălureni. Iar rudele fraţilor Tudorici le-au spus părinţilor mei că eu voi muri într-un accident de maşină”, a precizat Răzvan Maria.  Cu toate acestea, judecătorii i-au respins plângerea penală.

Vă mai recomandăm şi:

Cine sunt huliganii care au omorât în bătaie un om în trafic. O tânără care susţine acum Bacalaureatul a rămas orfană de ambii părinţi

Cum s-au îmbogăţit în Suedia huliganii care au omorât în bătaie un om în trafic: „O bătrână foarte bogată le-a dat zeci de mii de euro“

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite