Exclusiv. Tâlharii care au sechestrat şi bătut acum trei ani un cuplu din Argeş au fost arestaţi în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii români i-au căutat multe luni pe tâlhari FOTO: IPJ Argeş
Poliţiştii români i-au căutat multe luni pe tâlhari FOTO: IPJ Argeş

În urmă cu mai bine de trei ani, în seara zilei de 11 ianuarie 2018, un jaf violent comis în comuna argeşeană Leordeni făcea ocolul României. Omul de afaceri Octavian Simescu şi soţia sa au fost legaţi şi bătuţi de doi tâlhari, care i-au ameninţat că îi incendiază şi în cele din urmă le-au furat suma de 600 lei.

Surse judiciare ne-au confirmat în exclusivitate că cei doi autori ai jafului au fost prinşi în Germania după ce au comis mai multe jafuri similare, fiind deja de mai multe luni în arest. Cei doi tâlhari, ambii originari din Argeş, vor sta după gratii câţiva ani. După ce vor fi eliberaţi vor fi judecaţi şi în România pentru jaful comis acum peste trei ani la Leordeni.

Conform declaraţiilor date poliţiştilor de către cele două victime, doi invidizi le-au legat, le-au bătut şi le-au furat o geantă cu bani şi medicamente. Octavian Simescu (75 de ani) şi soţia acestuia au fost atacaţi în casa deţinută în comuna argeşeană Leordeni. Cei doi au declarat anchetatorilor că hoţii purtau cagule şi mănuşi, au sărit gardul proprietăţii şi au intrat în dormitor, unde se afla bărbatul.

A urmat o luptă de mai multe minute, iar în cele din urmă căreia hoţii au reuşit să-l imobilizeze pe bătrân şi să-i lege mâinile cu sârmă. Ulterior, hoţii au legat-o şi pe soţia omului de afaceri, i-au lovit pe cei doi şi le-au cerut 100.000 de lei.

Soţii Simescu au răspuns că nu dispun de atâţia bani lichizi, iar hoţii au stropit încăperea cu un lichid despre care au susţinut că este combustibil, ameninţând că dau foc casei. Atacatorii au răscolit apoi toată casa, reuşind să găsească doar 600 de lei şi o geantă cu documente.

După ce i-au adus în pragul agoniei pe cei doi bătrâni, tâlharii au plecat cu cele 600 de lei. Au ratat un ceas de câteva mii de euro, despre care habar n-aveau că e valoros şi i-au lăsat legaţi pe cei doi. Octavian Simescu a reuşit însă să ajungă la telefonul fix şi a chemat ajutoare.

La câteva luni după jaf, Octavian Simescu şi soţia sa au ales să părăsească vila de la Leordeni şi s-au mutat la Piteşti.

Vă mai recomandăm şi:

Infractorul depresiv. Cum a încercat un român să scape de pedeapsa care îl aşteaptă în Irlanda

Jaful cărţilor rare din Londra, povestit în revista Vanity Fair. Anchetatorii au dat petrecere când i-au prins pe hoţii români


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite