Exclusiv. Femeia ucisă în curtea bisericii ceruse ajutorul Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dubla crimă a fost comisă lângă o biserică din Argeş FOTO: Denis Grigorescu
Dubla crimă a fost comisă lângă o biserică din Argeş FOTO: Denis Grigorescu

Crima dublă din satul Drăghici din Argeş putea fi împiedicată dacă autorităţile s-ar fi sesizat din timp. Ramona Stricatu depusese plângere împotriva fostului concubin, care o ameninţase şi la televizor că o va omorî. Duminică a murit şi ea, şi fiul ei adolescent care a încercat s-o apere

O femeie şi fiul său au fost ucişi de fostul ei concubin în după-amiaza zilei de duminică, 16 mai, lângă o biserică din satul argeşean Drăghici din comuna Mihăieşti, Argeş. La ora 16.00, Ramona Stricatu a mers împreună cu băiatul ei de 15 ani, Nicuşor Andu Brumaru, spre cimitirul de lângă biserică, unde se aflau mormintele părinţilor ei. Sever Ciobanu i-a pândit şi le-a ieşit în cale. Ei i-a tăiat gâtul chiar în curtea bisericii, iar pe băiat l-a înjunghiat şi l-a izbit de asfalt până i-a zdrobit capul. Bărbatul a încercat apoi să-şi ia viaţa tăindu-se la gât. A căzut inconştient peste corpul femeii, iar un sătean care a văzut scena a anunţat imediat preotul. Acesta a fost cel care a sunat la 112.

Istoria unei tragedii

Sever Ciobanu, autorul dublei crime, era despărţit de Ramona Stricatu de mai multe luni. Ambii erau din comuna Cetăţeni, însă de mai multe săptămâni femeia se mutase în comuna Mihăieşti, unde începuse o nouă relaţie. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul“ că Sever Ciobanu mai avusese de-a lungul anilor mai multe amenzi pentru consum exagerat de alcool. În comuna Cetăţeni, bărbatul era cunoscut ca un om labil, care lucra prin diverse locuri ca zilier.

În luna ianuarie, Sever Ciobanu şi Ramona Stricatu fuseseră invitaţi în platoul emisiunii „Acces direct“ de la Antena 1. Cei doi au avut o confruntare şi o tentativă de împăcare, însă ceea ce ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă autorităţilor este mărturisirea pe care bărbatul o făcuse în faţa unei ţări întregi. El şi-a acuzat concubina de infidelitate şi a ameninţat-o direct cu moartea dacă îl va părăsi. Când moderatoarea l-a întrebat dacă ceea ce spune arată intenţia lui reală, acesta a răspuns fără echivoc: „Nu glumesc“. Ciobanu a declarat că plănuieşte să facă „lucruri foarte rele“ dacă va fi trădat de cea pe care şi-o alesese drept parteneră de viaţă. Nimeni nu au avut vreo reacţie.

Sever Ciobanu, autorul dublei crime FOTO: captură YouTube Acces Direct

sever ciobanu dubla crima sat draghici

În luna februarie, Ramona Stricatu s-a prezentat la Poliţia Câmpulung-Muscel reclamând abuzuri din partea fostului concubin. Surse judiciare au confirmat în exclusivitate pentru „Adevărul“ că în ziua de 24 februarie ac, femeia a depus plângere la Poliţia Câmpulung Muscel, pentru ameninţare, cerând să fie lăsată în pace de Sever Ciobanu, deoarece are o nouă relaţie. Însă la audieri, ea nu a dorit să mai declare nimic. Până la urmă, Poliţia Câmpulung Muscel nu a mai luat vreo măsură. Pentru ca să fie emis un ordin de protecţie, femeia ar fi trebuit să sesizeze Judecătoria Câmpulung Muscel - fac precizarea sursele judiciare.

Filmul dublei crime

Preotul Marcel Popa, parohul bisericii din satul Drăghici, este cel care a sunat la 112 duminică, 16 mai, în jurul orei 16.30, a relatat pentru „Adevărul“ cele întâmplate. Un tânăr care locuieşte lângă biserică l-a anunţat de nenorocire, iar când preotul a ajuns în faţa bisericii, copilul era deja mort.

Preotul relatează că Sever Ciobanu venise sâmbătă, 15 mai, la un botez organizat de rude ale fostei concubine, sperând că o va găsi pe aceasta acolo, mai ales că şi rudele erau originare din Cetăţeni. El a rămas în sat până duminică, 16 mai, sperând că va putea vorbi cu ea. După-amiaza, când se pregătea să meargă spre staţia maxi-taxi pentru a reveni la Cetăţeni, Ciobanu a văzut-o pe Ramona mergând cu Nicuşor spre cimitir. I-a urmărit când au ieşit de acolo şi a început să se certe cu ea. Erau în faţa porţii bisericii, situată chiar pe DN73 Braşov-Piteşti, când Sever Ciobanu a tăbărât pe băiat. „Nu înţeleg de ce nu a oprit nimeni, este o zonă unde trec multe maşini, iar crima a fost comisă chiar la stradă“, este indignat preotul Marcel Popa.

Sever Ciobanu a ajuns-o din urmă pe femeie în curtea bisericii şi a ucis-o aplicându-i mai multe lovituri de cuţit. „În momentul în care am ajuns în curtea bisericii, l-am găsit căzut deasupra ei, iar ea avea cuţitul înfipt în gât. Criminalul era semiconştient“, relatează preotul.

Părintele Marcel Popa mai ştie că femeia se mutase la Mihăieşti la finalul lui aprilie, iar băiatul său fusese transferat de la şcoala din Cetăţeni, la şcoala din Mihăieşti, în această lună. Femeia şi băiatul său locuiau de câteva săptămâni la noul concubin al acesteia.


 

Criminalul a fost operat

„Bărbatul a fost adus, duminică, la Spitalul Judeţean din Piteşti, cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţa Argeş, în stare de semiconştienţă. Prezenta o plagă deschisă la nivelul gâtului. După ce a fost evaluat de specialiştii din Unitatea de Primiri Urgenţe, a fost dus în sala de operaţii. Intervenţia chirurgicală a decurs bine, după o noapte petrecută în ATI, pacientul a fost mutat în Secţia ORL. Este conştient, stabil, urmează să fie evaluat neurologic şi psihiatric”, ne-a precizat Mihaela Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş. 

În zilele următoare, criminalul va fi adus la audieri.

Vă mai recomandăm şi: 

Informaţie şocantă despre dublul criminal din Argeş. Îşi anunţase crima la TV încă de acum câteva luni VIDEO

Crimă dublă în Argeş. Un bărbat şi-a ucis soţia şi fiul vitreg de 15 ani, apoi a încercat să se sinucidă

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite