Episod sinistru relatat de fiica unei bătrâne moarte în spital: „Când era în comă, am văzut un vierme ieşindu-i din gură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Răducescu, fiica femeii
Camelia Răducescu, fiica femeii

Familia unei bătrâne din Argeş, decedată din cauza insuficienţei cardiace, face acuzaţii grave la adresa personalului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Oamenii spun că femeia, care suferea de mai multe afecţiuni cronice, a fost plimbată haotic pe secţii după ce i-a fost refuzată internarea la Cardiologie şi arată că bătrâna a murit în condiţii inumane.

Elena Răducescu avea 76 de ani. Bătrâna suferea de mai multe afecţiuni cronice - diabet zaharat, insuficienţă renală cronică, obezitate, hipertensiune arterială.

Pe 28 august, după un accident vascular cerebral, a fost internată la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Pe 30 august, a fost externată, cu menţiunea că nu este necesară revenirea pentru internare. Potrivit analizelor efectuate în spital, femeia ar fi fost în parametri normali, deşi rudele spun că bătrâna se simţea în continuare rău.  A doua zi, rudele au adus-o pe braţe la Urgenţe. 

La şase ore de la prezentarea la UPU, bătrâna a ajuns la Secţia Cardiologie, unde medicul a concluzionat că problemele femeii nu sunt de competenţa sa şi că trebuie văzută de un alt specialist. Ulterior, a fost transferată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. De aici, a ajuns iar Cardiologie, iar apoi, din nou la ATI. A intrat în comă, iar după 6 zile s-a stins. Potrivit certificatului de deces, femeia a murit din cauza „insuficieţei cardiace”, pe fondul afecţiunilor cronice de care suferea.

"Duceţi-mă acasă, că aici nu mă bagă nimeni în seamă!”

Camelia Răducescu, fiica femeii, îl acuză pe  medicul cardiolog Dinu Iorgoveanu că i-a refuzat bătrânei internarea la Cardiologie şi că tocmai asta a agravat starea pacientei. În plus, fiica spune că doctorul a avut un acces de furie în urma insistenţele rudelor de a o interna pe bătrână.

„A ţipat la noi şi a aruncat cu fişa mamei. Nu a vrut s-o interneze la Cardiologie fiindcă, a spus el,  electrocardiograma i-a ieşiti bine. Ne-a zis că va muri tot de inimă, dar că mai are de trăit. Mama, săraca, îşi pieduse orice speranţă. Ne-a spus: «Duceţi-mă acasă, că aici nu mă bagă nimeni în seamă!»”, povesteşte Camelia Răducescu, fiica bătrânei.

Femeia relatează şi un episod sinistru, la care susţine că a fost martoră, împreună cu o altă rudă. „Când era în comă, de vreo patru zile, la ATI, am văzut cu ochii mei cum un vierme îi ieşea din gură. Când i-am spus asistentei, a zis că sunt nebună, apoi m-a dat afară. Şi nu doar eu văzusem asta, ci şi cumnata mea”, mai spune fiica femeii, care afirmă şi că bătrânei i-au dispărut 200 de lei din portofel, pe timpul internării.

Rudele susţin că vor face o plângere la Colegiul Medicilor.

Ce spune conducerea spitalului

„Dacă medicul de urgenţă consideră că starea bolnavului îi pune în pericol viaţa, poate să îl interneze pe o secţie, chiar şi fără acordul medicului specialist”, a explicat directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, Adrian Stoiculescu. 
   

Rudele unei bătrâne care a murit la Spitalul Judeţean din Piteşti relatează un episod sinistru:” Când era în comă, la ATI, un vierme îi ieşea din gură”
Rudele unei bătrâne care a murit la Spitalul Judeţean din Piteşti relatează un episod sinistru:” Când era în comă, la ATI, un vierme îi ieşea din gură”

 Foto: Directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, Adrian Stoiculescu 

Dinu Iorgoveanu, medicul acuzat de rude se apără şi spune că a refuzat internarea la Cardiologie pentru că, în opinia sa, bătrâna prezenta simptome care necesitau  internarea la  Pneumoftiziologie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite