Elevi din 65 de şcoli vin, săptămâna aceasta, la Muzeul Goleşti. Copiii iau parte la ateliere de încondeiat ouă, de ţesături şi păpuşi

Elevi din 65 de şcoli vin, săptămâna aceasta, la Muzeul Goleşti. Copiii iau parte la ateliere de încondeiat ouă, de ţesături şi păpuşi

Pictura pe ouă, una dintre atracţii

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti este şi anul acesta gazda unui număr impresionant de elevi şi cadre didactice care au ales să vină aici în cadrul programului educaţional ”Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Elevi de la 65 de şcoli din Bucureşti, Argeş, Teleorman, Prahova, Buzău, Dolj, Vâlcea, Dâmboviţa, Giurgiu s-au înscris în programul educaţional ”Şcoala Altfel”, ce se desfăşoară între 15 şi 20 aprilie 2019, la Muzeul Goleşti, din Argeş, locul în care cei mici găsesc un cadru natural plin de istorie şi tradiţii, dar şi o serie de ateliere de creaţie menite să le dezvolte imaginaţia  şi îndemânarea.

Participanţii sunt aşteptaţi la ateliere de încondeiat ouă sau de pictură pe ouă, de pictură pe ceramică (farfurii şi căni), de tesături sau de păpuşi. 

Fiecare atelier este coordonat de un meşter popular sau de un artist plastic şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, precum şi dezvoltarea simţului artistic, cromatic şi de manualitate al elevilor .

Muzeografii, restauratorii şi conservatorii Muzeului Goleşti le oferă participanţilor lecţii de istorie a neamului, tradiţii şi obiceiuri româneşti din lumea satului. 
 Elevi din 65 de şcoli vin, săptămâna aceasta, la Muzeul Goleşti. Copiii iau parte la ateliere de încondeiat ouă, de Å£esătururi şi păpuşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: