Elena Lasconi a izbucnit: „S-au cheltuit miliarde din banii locuitorilor pentru studii de fezabilitate aberante. Un sistem defect, greoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, arată cum funcţionează lucrurile în administraţie, care este “traseul” pentru realizarea unei lucrări şi aminteşte cum banii publici s-au scurs, ani la rând, către SF-uri care n-au legătură cu situaţia reală a Câmpulungului.

Într-o postare pe Facebook, primăriţa a izbucnit:
 

"S-au cheltuit miliarde din banii câmpulungenilor pentru studii de fezabilitate aberante, care nu au nicio legătură cu realitatea. Asta înseamnă că dacă am avea acum bani să facem străzile pe care s-au făcut SF-urile este misiune imposibilă. Concret, vorbesc despre studii de fezabilitate pentru străzi necadastrate ce nu apar nici măcar pe hartă (ex. Nedeleşti). Sau străzi care nu au prevăzute rigole, trotuare etc. Pe scurt, bani aruncaţi pe fereastră", a scris edilul pe pagina Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel. 

Primăriţa spune că, de când a ajuns edil-şef, cea mai mare parte a timpului a folosit-o pentru a face “curăţenie” în această direcţie.

"Trebuie să avem o gândire sănătoasă de dezvoltare a oraşului. Proiectele se fac pornind din teren, nu din birou. Aşa că, voi încerca să salvez o parte din aceste documentaţii. Cum? Merg cu proiectanţii pe teren, vorbim cu oamenii, căutăm cele mai bune soluţii pentru ca proiectele să se transforme în lucrări, nu în bibliorafturi cu documente inutile", mai scrie edilul.

Miercuri, primăriţa a mers pe străzile Livadiei, Leculeşti, Chilii, Boboc, Rujoi şi Nedeleşti, străzi pentru care există SF-uri pentru asfaltare, indicatori aprobaţi în Consiliul Local. Potrivit edilului, proiectanţii urmează să actualizeze studiile, ca să se facă “lumină” în hârtii, statut juridic etc. astfel încât să se treacă la asfaltare.

"Când? Am învăţat să nu mai dau termene pentru că sunt prea multe variabile care nu ţin de mine însă în mandatul meu se va realiza. Aşadar, cel târziu 2024. Dacă vom reuşi în 2022 nu cred că se supără nimeni.", mai spune Elena Lasconi.

"Uite aşa îţi vine să ... emigrezi'

Elena Lasconi a explicat, pentru cei care nu ştiu cum funcţionează lucrurile în administraţie, care este “traseul” pentru a face o lucrare.

"De exemplu, o stradă. Începem aşa: achiziţie servicii cadastrare (în funcţie de valoare asta poate dura între două săptămâni şi chiar 3-4 luni), executare cadastru cam o lună, achiziţie studii de fezabilitate (timp între două săptămâni şi 3-4 luni în funcţie de valoare), execuţie SF între o lună şi 3-4 luni, mai urmează dezbatere publică, aprobarea indicatorilor tehnico economici în Consiliul Local, PT şi execuţie (achiziţie la fel ca mai sus), certificat urbanism, avize şi autorizaţie de construcţie.... şi uite aşa îţi vine să ... emigrezi.", mai spune primăriţa.

"E multă birocraţie"

Edilul şi-a încheiat postarea cu o concluzie între amărăciune şi optimism.

"Mai în glumă, mai în serios, e multă birocraţie, un sistem defect, greoi, dar dacă te ţii de proiecte şi lucrezi cu adevărat în echipă le putem face. Eu sunt optimistă. Deja am consolidat echipa în Primărie şi sunt foarte mândră de colegii mei. Vă promit că o să-i cunoaşteţi pe toţi cei care au făcut posibilă o asfaltare, un pod, o clădire etc. E important. Ştiţi de ce? Pentru că lucrurile se fac doar în echipă, împreună", spune Elena Lasconi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Primăria din Argeş care a cumpărat două microbuze şcolare, dar nu vrea decât un singur şofer. Pentru situaţii neprevăzute, ia în calcul un şofer de basculantă

Un argeşean a fost prins de două ori într-o săptămână că a fugit din carantină. Ultima dată a trecut şi la injurii

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite