Elena Lasconi: „Cele 1.600 de tone de deşeuri periculoase abandonate pe fosta platformă ARO pot produce o catastrofă ecologică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Lasconi a sesizat toate autoritîţile privind bomba cu ceas de la Câmpulung Muscel FOTO: Facebook/Elena Lasconi
Elena Lasconi a sesizat toate autoritîţile privind bomba cu ceas de la Câmpulung Muscel FOTO: Facebook/Elena Lasconi

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, trage un semnal de alarmă privind cantitatea uriaşă de deşeuri periculoase abandonată pe fosta platformă ARO de către o firmă aflată în faliment. Elena Lasconi a sesizat deja Direcţia Naţională Anticorupţie şi Ministerul Mediului.

„La Câmpulung Muscel este o bombă cu ceas! Răbdarea mea ca autorităţile să-şi facă treaba a luat sfârşit. Încă mă bazez pe spijinul Prefectului Argeş, dar nu ştiu cât de mult poate să facă pentru a ne scăpa de cele 1.600 de tone de deşeuri periculoase de pe fosta platformă ARO. Trebuie schimbată legislaţia şi e mare nevoie de intervenţia Guvernului”, spune Elena Lascon.

„De un an de zile fac demersuri peste demersuri către toate autorităţile. Am vorbit cu fiecare generator de deşeuri. Unii ar vrea să le ridice, dar nu au bază legală. Colac peste pupăză, firma Global Eco Center (cea care e a adus deşeurile la Câmpulung) se află acum în procedură de faliment şi vrea să “se spele pe mâini”, să scape de responsabilitatea de a neutraliza deşeurile”, adaugă primăriţa. 

Primăriţa de la Câmpulung Muscel a făcut adresă către lichidator pentru a bloca falimentul pentru ca societatea responsabilă să  rezolve problema deşeurilor periculoase. 

„Fac apel la Greenpeace să se implice”

Elena Lasconi a sesizat în scris joi,13 ianuarie, numeroase instituţii: DNA (pentru a verifica de ce autorităţile locale, judeţene şi naţionale nu au gestionat situaţia deşeurilor cu prioritate, de ce Agenţiile judeţene de protecţia mediului din ţară nu au cerut în tot acest timp generatorilor certificatele de neutralizare a deşeurilor periculoase pe care le-au produs), Prefectura Argeş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Mediului, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Guvernul României, Parlamentul României ( comisiile de mediu din Senat şi Camera Deputaţilor).

„Fac apel la Greenpeace şi la toate organizaţiile de protecţia mediului, oamenilor de bună credinţă, care vor să se implice pentru a evita producerea unei CATASTROFE ECOLOGICE! Starea de degradare a recipientelor în care zac cianuri şi alte deşeuri este atât de avansată încât oricând poate avea loc o tragedie. Multe dintre butoaiele cu deşeuri s-au prăbuşit din cauză că paleţii de lemn au putrezit. O simplă scânteie poate duce la o catastrofă ecologică, nu mai vorbesc de faptul că această cantitate mare de deşeuri periculoase se poate infiltra în pânza freatică, iar zeci de mii de oameni din zonă ar putea fi afectaţi”, mai precizează Elena Lasconi. 

Vă mai recomandăm şi:

Elena Lasconi, după un an ca primar la Câmpulung Muscel: „Nu credeam vreodată că o să fiu atât de atacată, ameninţată şi insultată” 

Bombă cu ceas la Câmpulung Muscel. Primăriţa Lasconi: Am devenit groapa de gunoi a României VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite