După cinci zile de dispute între autorităţile din Argeş, au fost stabilite nouă localităţi între care se poate circula fără declaraţie

După cinci zile de dispute între autorităţile din Argeş, au fost stabilite nouă localităţi între care se poate circula fără declaraţie

Foto: Facebook Politia Română

După cinci zile în care autorităţile judeţene şi locale s-au contrazis asupra existenţei unei zone metropolitane a Piteştiului, marţi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  au fost stabilite localităţile din apropierea municipiului în care se poate circula fără declaraţie pe propria răspundere.

O hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă adoptată astăzi stabileşte că din  20 mai, se poate circula fără declaraţie pe propria răspundere între Piteşti şi localităţile învecinate direct.

 „Argeşenii cu domiciliul în Piteşti şi localităţile limitrofe, pe timpul stării de alertă, se vor putea deplasa fără declaraţie pe proprie răspundere într-o zonă delimitată după cum urmează: municipiul Piteşti, oraşul Ştefăneşti şi comunele Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Măracineni, Bradu şi Moşoaia.
Hotărârea (nr 18/19 05 2020) a fost luată azi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emanuel Soare. Decizia vine pentru uşurarea deplasării persoanelor în zona din jurul Piteştiului, unde se află foarte mulţi agenţi economici, centre comerciale şi unde locuiesc mulţi argeşeni care lucrează în oraş", precizează Instituţia Prefectului Argeş.

Astfel, locuitorii din jurul Piteştiului, din localităţile limitrofe, nu vor mai completa declaraţia pe proprie răspundere pentru a veni în municipiul reşedinţă de judeţ. La fel vor proceda şi piteştenii care doresc să meargă în localităţile din jur: Ştefăneşti, Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Măracineni, Bradu şi Moşoaia.

"Persoanele care fac naveta, sau care trebuie să facă deplasări în afara zonei menţionate, în interes de serviciu, pot utiliza adeverinţa de la angajator. Pentru că modelul adeverinţei nu a fost actualizat pentru starea de alertă, deocamdată se poate folosi formularul vechi, care este valabil", precizează Instituţia Prefectului Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: