Două maimuțe sunt noile vedete de la Grădina Zoologică din Pitești

Două maimuțe sunt noile vedete de la Grădina Zoologică din Pitești

Cele două maimuțe s-au mutat în casă nouă

Acestea au fost aduse pentru a-i ține companie lui Pișta, masculul din specia pavian cu mantie. Cele două femele au fost primite în schimbul altor animale, de la Zoo Ploiești și au fost botezate Dana și Camelia

Ştiri pe aceeaşi temă

Piteștenii au un nou motiv să vină în vizită la Grădina Zoologică din Pădurea Trivale. De marți, două noi “chiriașe” necuvântătoare pot fi admirate de vizitatori.

Este vorba de două maimuțe din specia pavian cu mantie care au fost aduse acum două zile la Zoo Pitești. Cele două femele îi vor ține companie lui Pișta, masculul din aceeași specie care de 9 ani este singur.

Noii locatari s-au mutat de la Grădina Zoologică Ploiești, acolo unde s-au născut și au 8 luni și un an și două luni. Cele două maimuțe au fost botezate Dana și Camelia, după două îngrijitoare de la ZOO Ploiești care au îngreunat transferarea animalelor.

“Le-am botezat Dana și Camelia după două doamne de la Grădina Zoologică din Ploiești care erau numai bune de pus pe rană. Am prins maimuțele în 10 minute și apoi m-au ținut cu ele închise două ore ca să facă dânsele actele pentru schimb”, povestește amuzâtă Nușa Popescu, șefa Grădinii Zoologice din Pitești.

Schimb de animale între grădinile zoologice

Maimuțele vor avea la dispoziție și un adăpost nou, care a fost finalizat în urmă cu o săptămână. Pentru început Dana, Camelia și Pișta nu vor sta în aceeași cușcă, ci vor fi separați pentru a se putea obișnui. După ce se vor acomoda împreună, vor fi mutați în același adăpost pentru a se putea înmulți.

Cele două maimuțe au costat destul de scump, Grădina Zoologică din Pitești fiind nevoită să renunțe la zece necuvântătoare în schimbul lor.

“Maimuțele au fost date la schimb pe patru capre Camerun, trei femele și un mascul, patru porcușori vietnamezi, trei femele și un mascul și două nutrii.” , spune Nușa Popescu.

200 de animale pot fi admirate la ZOO Pitești

În prezent parcul zoologic din pădurea Trivale numără 200 de animale, de la păuni, mufloni, ponei, bivoli, lei la urși, tigri, lupi, câini Dingo, bufnițe și multe alte specii de animale.

În această perioadă animalele stau mai mult la căldură, în cuștile încălzite. Tigrul Siberian este cel mai fericit pentru că în sfârșit a avut parte de zăpadă, ca în sălbăticie, și s-a plimbat în voie prin țarcul special amenajat pentru el, tăvălindu-se prin omăt. Animalele au parte în această perioadă și de tratament preferențial, beneficiind de hrană uscată, iar uneori chiar de mese calde.

Cei care doresc să le viziteze pot veni la Grădina Zoologică de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.30. Pentru biletul de intrare adulții vor plăti 3 lei, iar copiii, studenții și pensionarii câte 2 lei. Grupurile de vizitatori mai mari de 10 persoane vor avea reducere, biletul fiind de 1 leu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările