Doi turişti au fost surprinşi de avalanşă în Munţii Făgăraş şi aruncaţi sute de metri. Cum au scăpat, ca prin miracol, doar cu răni uşoare

Doi turişti au fost surprinşi
de avalanşă în Munţii Făgăraş şi aruncaţi sute de metri. Cum au scăpat, ca prin miracol, doar cu răni uşoare

Cele două persoane surprinse de avalanşă vor fi transportate cu elicopterul FOTO: arhivă Adevărul

Doi turişti au fost răniţi după ce au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Cei doi făceau parte dintr-un grup de 15 persoane care plecase de la Bâlea Lac cu intenţia de a urca pe vârful Negoiu, când au fost surprinşi de avalanşa care i-a aruncat câteva sute de metri în afara drumului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un grup de 15 persoane plecase de la Bâlea Lac către judeţul Argeş. Pe drum, lângă al patrulea tunel, o fată şi un băiat au fost surprinşi de o avalanşă de zăpadă şi aruncaţi la aproximativ 500 de metri de marginea drumului. Fata este rănită la un picior. Cele două persoane sunt în afara oricărui pericol. În acest moment, la faţa locului sunt mai multe echipaje de jandarmi montani, de la SMURD, Salvamont, precum şi un elicopter”, ne-a precizat Cătălina Turcea, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Argeş.

„Un elicopter de la SMURD va scoate cele două persoane surprinse de avalanşă, iar noi vom evacua restul grupului, urmând a îi duce la refugiul de la Cota 2000”, a declarat pentru Adevărul Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş.

Avalanşa s-a produs la aproximativ 30 de kilometri de barajul Vidraru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările