Deţinuţii care distribuiau droguri în Penienciarul Colbaşi sunt în arest

Deţinuţii care distribuiau droguri în Penienciarul Colbaşi sunt în arest

Foto arhivă Adevărul

La propunerea DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, Tribunalului Argeş a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a doi dintre deţinuţi care au fost prinşi, săptămâna aceasta, în timp ce distribuiau droguri în  Penitenciarul Colibaşi - ArgeşEste vorba de Valerică Oane şi Mihai Cristinel Tăurici, care, marţi, au fost prinşi împărţind altor deţinuţi, contra unor sume de bani, pastile cu efect psihoactiv.

Cei doi sunt acuzaţi de infracţiunii de trafic de droguri şi vor sta în arest cel puţin 30 de zile, când, cel mai probabil, vor fi trimişi în judecată.
 
”În cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane private de libertate au livrat droguri de risc către consumatori aflaţi în interiorul unui centru de detenţie", anunţa, marţi, Penitenciarul Colibaşi.
 
Ce înseamnă arest preventiv pentru un deţinut
  
 Practic, cei doi deţinuţi au rămas în continuare în Penitenciarul Colibaşi (unde executau deja pedepse pentru furt, în cazul unuia, şi tâlhărie, în cazul celuilalt). Măsura arestului preventiv pentru 30 de zlle a fost dispusă astfel încât, dacă, între timp, teoretic, cei doi vor obţine eliberarea condiţioată în dosarele pentru care  sunt deja condamnaţi, să nu ajungă în libertate până la trimiterea lor în judecată în noile dosare.