Deputatul Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, sub control judiciar

Deputatul
Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, sub
control judiciar

Deputatul Cătălin Rădulescu                                Foto: Arhivă

Deputatul PSD de Argeş, Cătălin Rădulescu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Acesta este cercetat sub control judiciar, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

 

Astăzi, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cătălin Rădulescu, deputat în Parlamentul României. Potrivit rechizitoriului întocmit de magistraţi, în perioada ianuarie 2013-februarie 2014, concomitent cu funcţia de deputat în Parlamentul României, Cătălin Rădulescu s-a ocupat şi de administrarea curentă şi controlul societăţii Concordia Con. Strade, cu sediul în Piteşti, în calitate de director general, efectuând operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.
Procurorii menţionează faptul că la data de 27 august 2013, deputatul Rădulescu s-a întâlnit cu managerul de proiect privind construirea unui magazin în Piteşti, ocazie cu care la încheierea procesului verbal de recepţie a lucrării i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 de lei. În schimbul acestei sume de bani, funcţionarul trebuia să nu ridice obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi pe cale de consecinţă, să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate.

De asemenea, procurorii anticorupţie mai arată faptul că deputatul Cătălin Rădulescu, prin exercitarea celor două funcţii, de administrare şi control ca director general, ar fi negociat şi obţinut adjudecarea lucrării de asfaltare a unui obiectiv din Piteşti, semnând în acest sens, din partea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., deşi nu ar fi avut dreptul, un contract de execuţie, ce avea ca obiect executarea şi finalizarea unor lucrări de asfaltare, preţul contractului fiind în sumă de 630.000 lei.  Demersurile de negociere a acestui contract ar fi avut loc în luna iulie 2013, între Cătălin Rădulescu şi un martor, atât la sediul societăţii din Piteşti, cât şi la punctul de lucru al obiectivului. Martorul ar fi precizat că negocierea contractului de execuţie cu acesta s-ar fi făcut sub presiunea ameninţărilor deputatului, fiind nevoit să accepte efectuarea lucrărilor de către firma S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., deoarece nu ar fi dorit să creeze probleme firmei pe care o reprezentă, date fiind relaţiile cu care s-ar fi lăudat şi cu care ar fi ameninţat deputatul. Ameninţările s-ar fi referit la viitoare controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiară, la diferite blocaje ale unor documente, în cadrul Primăriei, cu scopul de a bloca total activitatea firmei pe care o reprezenta martorul, după cum susţin procurorii. În cadrul negocierilor respectivului contract, deputatul Rădulescu i-ar fi promis 10.000 de lei martorului, manager de proiect, pentru ca aceasta să nu ridice obiecţii privind execuţia lucrărilor de asfaltare. Promisiunea respinsă ar fi fost reluată ulterior, la momentul semnării procesului verbal de recepţie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, martorul, însărcinat cu avizarea calităţii lucrării ar fi ridicat obiecţiuni cu privire la calitatea execuţiei şi, pe cale de consecinţă, ar fi condiţionat semnarea procesului verbal de recepţie de reducerea devizului.
În această împrejurare, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian ar fi reluat promisiunea iniţială privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca martorul să semneze procesul verbal de recepţie fără obiecţiuni şi fără reducerea devizului. Funcţionarul ar fi refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor a fost semnat cu reducerea devizului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de a menţine măsura preventivă a controlului judiciar făţă de deputatul Cătălin Rădulescu.

                     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: