Decizie revoltătoare în cazul unor proxeneţi care traficaseră minore şi puseseră copii de cinci ani la cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul unui bărbat acuzat că a ucis cu brutalitate o prostituată româncă de 18 ani va începe în Franţa, în toamna acestui an. Tânăra fusese trimisă să se prostitueze în Elveţia de un clan de proxeneţi din Câmpulung Muscel. Proxeneţii fuseseră achitaţi în 2016 de către un judecător de la Tribunalul Argeş, deşi traficaseră minore şi puseseră copii să cerşească.

Motivarea instanţei de atunci scoate la iveală detalii revoltătoare.

Mihaela Miloiu, tânăra de 18 ani ucisă de un dezaxat în Elveţia în noiembrie 2018, a fost martor în procesul în care doi proxeneţi din Câmpulung Muscel - Dafinel Boceanu şi Alexandru Boceanu- au fost condamnaţi cu suspendare pentru trafic de minori şi proxenetism în 2016 de către judecătorul Gheorghe Neacşu (pensionat în 2017) de la Tribunalul Argeş. Elvis Boceanu, fratele celor doi, a fost condamnat la patru ani de închisoare, deoarece mai avea un rest de pedeapsă neexecutat. Ulterior, proxeneţii  au continuat să traficheze fete. Aceiaşi proxeneţi coordonau şi o reţea de cerşetori minori în oraşul Câmpulung Muscel. În total, cinci copii cu vârste între 5 şi 10 ani au fost obligaţi de cei doi fraţi să practice cerşetoria. Două dintre minore au fost trimise să se prostitueze mai multe luni în 2015 şi 2016 la Piteşti, unde li s-a închiriat o camera la o pensiune la ieşirea din oraş. Banii erau expediaţi în plicuri printr-un şofer de maxi-taxi proxeneţilor din Câmpulung. Proxeneţii sunt şi liberi, deşi au zeci de dosare penale pe rol.

În data de 22 iunie 2016, judecătorul Gheorghe Neacşu a decis condamnarea lui Dafinel Boceanu Dafinel la 3 ani cu suspendare şi punerea lui în libertate de îndată. Alexandru Boceanu, fratele său, a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare.  Dafinel Boceanu este cel care a recrutat-o şi pe Mihaela Miloiu, cea care avea să sfârşească după doi ani ucisă în Elveţia, unde fusese trimisă să se prortitueze.

După cum se precizează în motivarea instanţei, cei doi fraţi au recrutat două minore-Maria Epure şi Maria Miloiu şi le-au supus exploatării sexuale în perioada noiembrie 2015-martie 2016, atât în Câmpulung Muscel, cât şi la Piteşti.

După cum spun procurorii, Maria Epure l-a cunoscut pe inculpatul  Elvis Boceanu  în 2015 şi, ”datorită faptului că s-a îndrăgostit de inculpat, a acceptat propunerea acestuia de a se muta la domiciliul său. Inculpatul  Boceanu Elvis locuia împreună cu mama sa şi cu o parte dintre fraţii săi, ceilalţi fiind plecaţi în străinătate. Întrucât locuinţa inculpatului Boceanu Elvis era prea mică şi nu oferea condiţii decente de locuit, acesta s-a mutat împreună cu minora într-o garsonieră aparţinând unui prieten de-al său, situată într-un bloc din Câmpulung, unde cei doi au locuit circa 2-3 luni, iar chiria o plăteau din banii pe care persoana vătămată îi obţinea din prostituţie”.

În iarna anului 2015, înainte de sărbătorile de Crăciun, Boceanu Elvis şi Boceanu Alexandru le-au dus pe cele minore la Pensiunea Magic din Piteşti, unde au închiriat două camere, iar cele două minore au început să practice prostituţia. Ulterior, cei doi fraţi au postat anunţuri pentru racolarea clienţilor şi mai multe site-uri de escorte. ”Atunci când inculpatul Boceanu Alexandru se afla la Câmpulung , fetele îi trimiteau banii obţinuţi din practicarea prostituţiei prin intermediul unui şofer de maxi–taxi, care făcea curse pe ruta Piteşti-Câmpulung”, precizează anchetatorii.

Sex la preţ redus

Un martor a declarat că, prin vara anului 2015, în timp ce se afla în Câmpulung Muscel a fost întrebat de către Elvis Boceanu dacă doreşte să întreţină raporturi sexuale contra cost cu o tânără. Proxenetul i-a lăsat şi un număr de telefon, la care ulterior martorul a sunat, cei doi convenind să se întâlnească în centrul oraşului. La întâlnire, Elvis Boceanu a venit cu o tânără, spunându-i martorului că îl costă 50 lei un raport sexual cu aceasta, însă martorul a spus că are asupra sa doar 35 lei, în final proxenetul fiind de acord şi cu această sumă, pe care a încasat-o personal de la martor.

Conform procurorilor, ”Ulterior, pe la începutul lunii decembrie 2015, martorul l-a sunat din nou pe Elvis Boceanu, întrebându-l dacă o mai are pe fata respectivă, iar acesta l-a chemat în cartierul Vişoi unde martorul s-a deplasat împreună cu un prieten şi, după ce i-au înmânat proxenetului suma cerută, respective câte 35 lei de persoană, au întreţinut pe rând raporturi sexuale orale şi normale cu tânăra, pe care cu ocazia audierii, martorul  a recunoscut-o ca fiind persoana vătămată Miloiu Ana Maria”. 

Sumele ce au fost confiscate de la proxeneţi sunt unele ridicole: 105 lei de la Boceanu Elvis, 400 lei de la Boceanu Alexandru şi 500 lei de la Boceanu Dafinel. Şi asta în condiţiile în care respectivii câştigaseră sume mari de pe urma prostituţiei şi şi-au făcut vile în Câmpulung. Însă instanţa nu a dispus nici măcar o dată să se pună sechestru pe averea acestora.

Martoră în procesul în care doi proxeneţi care au traficat-o ulterior au fost achitaţi, Mihaela Miloiu, originară din comuna argeşeană Godeni, a fost ucisă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016 într-o pădure din Elveţia, la Sullens, aproape de oraşul Lausanne. Trupul ei gol a fost găsit de către mai mulţi pădurari pe 15 decembrie 2016. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, însă niciuna nu era fatală. Autopsia a arătat că decesul a fost cauzat de fapt de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oasele faciale şi dinţii rupţi şi era de nerecunoscut.

Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un lucrător de frontieră din Franţa este suspectat că ar fi ucis-o pe Mihaela, iar acesta va fi judecat în faţa Curţii de Apel din Doubs, în estul Franţei. Suspectul are 32 de ani, este agent de securitate şi este tatăl unui copil. El locuia în Mouthe (estul Franţei), aproape de frontiera cu Elveţia, şi lucra în apropiere de Lausanne (Elveţia). ADN-ul său a fost găsit pe victimă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite