De ce şi-a câştigat aloe vera supranumele de elixir al tinereţii. „Frunzele conţin peste 240 de substanţe active“

De ce şi-a câştigat aloe vera supranumele de elixir al tinereţii. „Frunzele conţin peste 240 de substanţe active“

Frunzele de Aloepot atinge şi 60 cm lungime FOTO: pediakid.ro

Denumită de chinezi "remediul armoniei”, apreciată de populaţiile ruse ca fiind “elixirul tinereţii” şi folosită încă din antichitate de către egipteni, care o numeau “planta nemuririi”, planta de Aloe Vera (Aloe Barbadensis) este recunoscută de secole ca având reale proprietăţi vindecătoare, fiind folosită în prezent în numeroase scopuri terapeutice şi în special pentru slăbit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gelul din frunze inhibă apetitul alimentar

Cele mai vechi însemnări despre Aloe Vera au fost descoperite pe tăbliţele de lut sumeriene, iar dovezi asupra folosirii sale au fost găsite în majoritatea culturilor antice. Planta de Aloe Vera este originară din nordul şi estul Africii şi a fost introdusă şi cultivată în Peru, Peninsula Arabia, Insulele Canare, Chile, Puerto Rico şi Mexic.

Frunzele de aloe se află în topul plantelor de slăbit pentru că ajută la detoxifiere, accelerează arderea grăsimilor şi reglează tranzitul intestinal. ”Frunzele de aloe vera au diferite efecte care tajută la pierderea kilogramelor în plus, cum ar fi efectele laxative şi diuretice puternice. În plus, inhibă apetitul alimentar, mai ales la administrarea sistematică pe perioade mai lungi de timp. Creşte de asemenea rata metabolismului conducând la arderea mai multor calorii de către organism”, spune fitoterapeutul Florin Mateescu.

Aloe Vera este o plantă perenă, cu frunze verzi şi suculente, având o lungime ce poate atinge şi 60 cm; frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat şi un miez gelatinos care se foloseşte în majoritatea produselor care conţin Aloe Vera.

Frunzele conţin peste 240 de substanţe active

După cum ne-a declarat fitoterapeutul Florin Mateescu, ”frunzele de Aloe Vera conţin peste 240 de substanţe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale, fitosteroli – care au acţiune antiinflamatorie, bradikininaza – o enzimă care ajută la reducerea inflamării, un adevărat cocktail de hormoni vegetali care stimulează creşterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară”.

Detoxifiant şi purificator al întregului organism

Dr. Gillian McKeith, un nutriţionist de tale internaţională, dedică un capitol întreg plantei de Aloe Vera, în cartea sa intitulată “Hrană vie pentru sănătate”. Bazate pe studii proprii în cadrul clinicii pe care o conduce, concluziile temeinic documentate ale Dr. Gillian McKeith arată că Aloe Vera are înainte de toate un important rol de detoxifiere şi purificare a organismului. Ea indică faptul că Aloe Vera este foarte utilă în eliminarea si reglarea nivelului toxinelor microbiene şi a toxicităţii intestinale. Este recunoscut faptul că majoritatea bolilor îşi au cauza într-un colon intoxicat în care s-au depus toxine şi sedimente neeliminate; Dr. Gillian McKeith subliniază în acest sens că Aloe Vera, “ acest aliment viu ” poate ajuta considerabil la detoxifierea colonului şi la dezvoltarea de către organism a propriilor surse de bacterii benefice.

Sucul de aloe vera se poate prepara şi acasă

Sucul de aloe vera poate fi achiziţionat şi din magazine specializate, dar se poate prepara şi acasă în felul următor. Se selectează 8-10 frunze din plantă şi se spală cu apă rece în mai multe rânduri. Cu ajutorul unui cuţit, se taie ţepii care înconjoară frunza şi apoi frunza se taie în două. Se colectează pulpa, tot cu ajutorul cuţitului şi se trece prin blender până când devine o pastă moale, fără cocoloaşe.

Pasta obţinută se adaugă peste 4 litri de apă sau suc de fructe sau o combinaţie dintre cele două. Pulpa de aloe vera are un gust uşor amar, iar combinaţia cu alte sucuri de fructe face ca reţeta finală să fie mult mai uşor digerabila. Sucul se ţine apoi într-un recipient de sticlă la frigider.

Persoanele cu afecţiuni ale inimii, rinichilor sau ficatului nu au voie să consume preparate din Aloe Vera

Sub formă de gel, tratamentul cu Aloe Vera pentru slăbit se recomandă în cure de minim două luni. În această perioadă, este indicat să se excludă din alimentaţie ouăle şi lactatele, iar pentru favorizarea procesului de detoxifiere a organismului este important să se consume minim 2,5 l lichide pe zi (apă, ceaiuri de plante, sucuri naturale).

Preparatele ce conţin Aloe Vera sunt contraindicate persoanelor cu afecţiuni grave ale sistemului sanguin şi inimii, femeilor care prezintă sîngerări uterine, femeilor însărcinate, copiilor şi persoanelor cu afecţiuni ale rinichilor sau ficatului. Sucul de aloe vera nu trebuie consumat de către persoane care suferă de tulburări intestinale.

Înainte de a începe un tratament specific cu Aloe Vera, este recomandat să cereţi îndrumarea unui medic avizat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările