De ce este mai bun bronzul de munte decât cel de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi cei mai mulţi români aleg bronzul de mare, specialiştii consideră cu bronzul de munte durează mai mult şi este mult mai sănătos. Care sunt avantajele bronzării la munte aflaţi din articolul de mai jos.

După cum precizează medicul dermatolog Florin Moraru, ”în afară de beneficiile estetice pe care le oferă prin bronzare, soarele ajută printre altele la fixarea calciului în oase, întărirea imunităţii, vindecarea psoriazisului, tratarea depresiei, oferă protective importiva osteoporozei, ajută la eliminare surplusului de greutate, măreşte rezistenţa pielii la infecţii şi multe alte beneficii. Însă pentru a obţine un bronz frumos şi uniform este important să ştiţi cum să evitaţi anumite probleme care pot apărea în urma expunerii prelungite la soare, cum ar fi: cancerul de piele, arsuri solare, diferite alergii la lumina solară sau afecţiuni oculare.

De ce se zice că bronzul de munte durează mai mult şi este mult mai sănătos? ”Pentru că atmosfera de la munte dezvoltă o serie de procese chimice pe care marea nu le poate oferi. Aerul de munte este puternic ionizat negativ şi bogat în oxigen, creşte rezistenţă naturală a organismului la schimbările de temperatura şi stimulează circulaţia sângelui”, precizează dr. Florin Moraru.

Şi în cazul în care alegeţi să faceţi plajă, se aplică şi aici anumite restricţii orare, dacă doriţi să staţi la soare fără riscuri. ”Soarele de munte este mai puternic decât cel de la mare, în special în ultimii zeci ani, de când stratul de ozon s-a redus semnificativ.

Cele mai indicate ore sunt pentru a face plajă la munte sunt atunci când soarele este mai blând, între 9–11 dimineaţa şi după amiaza între orele 17–19. Trebuie să evitaţi pe cât posibil expunerea la soare în intervalul 11-15 când radiaţiile au cea mai mare intensitate”, mai spune Florin Moraru.

O mare atenţie trebuie acordată în cazul bronzării la munte şi protejării împotriva razelor UV. Crema de protecţie solară trebuie aplicată pe toată suprafaţă corpului, şi nu doar pe picioare şi spate. Trebuie să includem şi urechile, umerii şi partea din spate a genunchilor. Pentru zonele mai expuse, trebuie să utilizaţi o crema cu factor mai mare de protecţie. Foarte importantă pentru păstrarea bronzului este hidratarea. Şi asta deoarece atunci când stăm la soare ne deshidratăm.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite