Davidescu: “Hotărârea Consiliului Județean de organizare a referendumului este ca și atacată”

Davidescu: “Hotărârea Consiliului Județean de organizare a referendumului este ca și atacată”

Gheorghe Davidescu

Prefectul de Argeș, Gheorghe Davidescu a formulat deja contestația vizavi de hotărârea Consiliului Judeţean Argeş de organizare a unui referendum pe tema regionalizării, însă deocamdată n-a depus-o în instanță, râmânând doar o chestiune de timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Deocamdată Consiliul Județean nu ne-a comunicat ofcial hotărârea adoptată. Are la dispoziție, pentru asta, 10 zile lucrătoare din momentul adoptării. Abia apoi o putem ataca.”, explică prefectul. Asta nu l-a împiedicat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu să se pregătească de atac.
“Împreună cu colegii de la compartimentul juridic am formulat deja contestația. (..) Hotărârea C.J. de organizare a referendumului este ca și atacată!” precizează Davidescu.

Contestația prefectului de Argeș a fost argumentată pe nu mai puțin de șapte  pagini și jumătate, însă varianta sa finală va fi gata abia în zilele următoare.
„Desființarea unui județ este o problemă de interes național, nu de interes local. Decizia aceasta nu poate să aparțină decât autorității centrale. Prin acest referendum s-ar cheltui bani publici fără o fundamentare reală  (...) .Dacă cei de la Consiliul Județean pot să demonstreze că vor face voluntariat, eu merg la referendum! Dar nu să mizeze pe o rectificare de buget, pentru că nu au voie să facă așa ceva în astfel de situații. Ar fi ilegal, iar eu sunt aici ca să veghez la aplicarea corectă a legii.”, spune Davidescu.

Dacă respectiva contestație va avea sau nu câștig de cauză, rămâne de văzut. Cert este că, pâna acum, justiția a luat hotărâri diferite în privința a două demersuri similare. Secţia contencios a Tribunalului Vrancea a respins contestaţia prefectului judeţului, în timp ce prefectul de Vâlcea a avut câştig de cauză în atacarea deciziei CJ. În cazul în care contestaţia prefectului Davidescu nu va fi admisă, pe 28 august argeşenii vor fi chemaţi să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ teritoriale - judeţul Argeş?”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările