Dacia Duster se apropie de finalul celei de-a patra aventuri Redescoperă România

Dacia Duster se apropie de finalul  celei de-a patra aventuri Redescoperă România

Cinci Dacia Duster sunt conduse,în aceste zile, prin ținutul Dobrogei.

Cinci Dacia Duster sunt conduse, în aceste zile prin ținutul Dobrogei, pâna în apropiere de Delta Dunării. Douăzeci de bloggeri au ales să participe în această etapă, ei urmând să „redescopere” în fiecare dintre cele șapte zile ale aventurii. câte un obiectiv important din punct de vedere istoric și cultural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aventura a început duminică și se va încheia pe 20 august.

Pe parcursul primelor zile ale călătoriei, cele cinci Dacia Duster i-au condus pe „exploratori” la Adamclisi, pentru a vedea Tropaeum Traiani, ruinele cetății bizantine Pacuiu lui Soare, probabil cea dintâi mitropolie creștin-ortodoxă din Romania, și Mânastirea Dervent. Nu au ocolit nici situl arheologic de la Capidava, Valul lui Traian sau Biserica de cretă Basarabi, săpata intr-un deal de creta din apropierea carierei din comuna cu acelasi nume.

Aflată in vecinatatea Mării Negre și a Deltei Dunării, regiunea Dobrogei este un teritoriu incărcat de istorie, un spațiu al diversității biologice, dar și un caleidoscop al minoritățtilor etnice. Participanții la cea de-a patra etapă „Redescoperă România” au  ocazia de a explora toate aceste aspecte și de a împărtași cititorilor care sunt locurile care merită reținute în cazul unei excursii prin vechea „Dacia Pontica”.

   Un element de noutate cu care vine această etapă a proiectului este aplicația specifică pentru iPad, Redescoperă România fiind prima campanie româneasca pentru care a fost dezvoltată o aplicație de iPad dedicată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările