Cum se poate vindeca suferinţa din dragoste. „Faceţi un pas în spatele experienţei şi priviţi-vă durerea“

Cum se poate vindeca suferinţa din
dragoste. „Faceţi un pas în spatele experienţei şi priviţi-vă durerea“

O soluţie de a vă vindeca după o despărţire este aceea de a cunoaşte oameni noi FOTO: eva.ro

Suferinţa din dragoste are printre numeroase rezultante şi un mare număr de hormoni de stres care se secretă, fiind nocivi pentru inimă. Ce variante pot fi pentru a vă vindeca de suferinţa produsă de despărţirea de persoana iubită, şi care sunt recomandările unui psiholog, aflaţi din articolul următor.

După cum spune psihologul Raluca Mihăescu, ”mulţi dintre cei care suferă din dragoste îşi pierd sentimentul valorii sinelui, se simt trădaţi şi umiliţi. În plus, durerea emoţională cauzată de despărţirea de persoana iubită este în destule cazuri atât de puternică, încât aceste persoane ajung să facă depresie. Una dintre soluţii în aceste cazuri este reprezentată de psihoterapia, prin care se pot evita astfel substitute nocive precum dependenţa de alcool sau cea sexuală. Sunt însă şi alte variante prin care se poate vindeca suferinţa din dragoste”.

O soluţie de a vă vindeca după o despărţire este aceea de a cunoaşte oameni noi. ”Oamenii noi pe care îi veţi cunoaşte şi cu care vă veţi împrieteni vor aduce în primul rând o schimbare a ritmului de viaţă. În plus, cu puţin noroc, aţi putea avea şansa de a cunoaşte o altă persoană care să vă facă fericţi”, mai precizează Raluca Mihăescu.

Suferinţa din dragoste poate fi vindecată şi prin călătorii în locuri noi. Cu toate că vă veţi gândi cu nostalgie la momentele speciale petrecute împreună cu persoana de care v-aţi despărţit în locurile voastre preferate, puteţi face un efort să descoperiţi şi alte locuri frumoase în care să mergeţi în vacanţă.

Este foarte important şi să vorbiţi cu câteva persoane apropiate legat de suferinţa produsă de despărţirea de persoana iubită. În niciun caz nu este recomandat să fiţi introvertit într-o asemenea situaţie.

Contează şi să vă detaşaţi de suferinţă. ”Faceţi un pas în spatele experienţei şi priviţi-vă, suferind, aşa cum aţi privi la televizor un film sau o emisiune despre o persoană pe care nu o cunoaşteţi şi care suferă tot după o despărţire din dragoste”, mai adaugă Raluca Mihăescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: