Cum stai cu autocunoaşterea şi dezvoltarea personală. Pachetul profesionist de evaluare psihologică

Cum stai cu autocunoaşterea şi dezvoltarea personală. Pachetul profesionist de evaluare psihologică

Pentru a ȋnţelege cât mai bine propriul mod de funcţionare ȋn plan psihologic şi comportamental e nevoie de o evaluare psihologică. La finalul unui astfel de proces vei şti cum stai cu autocunoaşterea şi dezvoltarea personală.

Ştiri pe aceeaşi temă

O astfel de evaluarea are obiectivul de a furniza o imagine cât mai precisă a persoanei evaluate cu privire la abilităţile cognitive, percepţia de sine, trăsăturile de personalitate, starea emoţională, mecanismele de a face faţă stresului, precum şi preferinţele comportamentale ale acesteia în situaţii mai mult sau mai puţin generale, utilizând metode ştiinţifice şi riguroase. 

"Un alt obiectiv este acela de a furniza asistenţă de specialitate pentru a ȋnţelege cât mai bine propriul mod de funcţionare ȋn plan psihologic şi comportamental", spune cunoscutul psiholog Ionuţ Ghiugan.

La ce ajută o astfel de evaluare

Ȋn procesul de evaluare sunt utilizate instrumente psihologice standardizate şi validate ştiinţific, adaptate cultural şi normate pe populaţia din România, care oferă o cunoaştere validă a persoanei evaluate.

"Plecând de la punctele forte şi vulnerabilităţile identificate ȋn urma evaluării sunt transmise recomandări de specialitate privind optimizarea şi dezvoltarea personală, se pun bazele privind pregătirea unor programe particularizate de intervenţie: management al stresului, prevenţie a reacţiilor disfuncţionale în situaţii de confruntare cu evenimente negative de viaţă, control al emoţiilor, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare interpersonală", explică specialistul.

Ȋn pachetul de evaluare psihologică pentru autocunoaştere şi dezvoltare personală nu sunt, în general, incluse servicii de consiliere psihologică sau psihoterapie. Aceste servicii pot fi accesate separat ulterior evaluării plecând de la un plan de intervenţie particularizat.

Procesul de evaluare se derulează, în general, pe durata a trei şedinţe a câte 50 de minute
(două şedinţe de administrare teste şi o şedinţă concluzii şi recomandări de specialitate). Astfel de servicii sunt disponibile şi ȋn varianta online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările