Cum să scapi de durerile de cap prin masaj: sfatul specialistului

Cum să scapi de
durerile de cap prin masaj: sfatul specialistului

Durerile de cap se pot ameliora chiar după câteva minute de masaj FOTO: avantaje.ro

Conform mai multor studii realizate în ultimii trei ani, 25% dintre români se confruntă cu dureri de cap acute şi recurente, iar 12% suferă de migrene. În general, cei mai mulţi apelează la medicamente pentru a trata durerile de cap. Aceste dureri pot fi însă tratate şi cu masaj. Aflaţi din materialul de mai jos cum puteţi scăpa de durerile de cap fără a lua medicamente.

După cum spune fizioterapeutul Liviu Georgescu, ”dacă durerea de cap este situată în zona sinusurilor, trebuie să vă masaţi vârfurile degetelor, cu excepţia degetului mare. Masajul trebuie să fie ferm, aproape de unghii şi după maximum un sfert de oră durerea se va ameliora”.

O altă metodă de a scăpa de durerile de cap este să apăsaţi în zona dintre degetul mare şi arătător, prin mişcări circulare. Puteţi face această mişcare pe ambele mâini. De asemenea, masajul acestei zone ajută şi la reducerea durerilor de dinţi.

Puteţi scăpa de durerile de cap folosind presopunctura. Sunt mai multe puncte ce vă ajută să scăpaţi de durerile de cap. ”Unul dintre punctele ce vă ajută să scăpaţi de durerile de cap prin presopunctură este situat între sprâncene, acolo unde baza nasului se întâlneşte cu fruntea. Trebuie să vă aşezaţi într-o poziţie confortabilă şi să faceţi mişcări circulare în acel punct între 30 de secunde şi un minut”, precizează Liviu Georgescu.

Alte puncte unde se poate folosi presopunctura sunt localizate la baza marginilor interioare ale sprânceneor. Masarea acestei zone cu mişcări circulare ajută semnificativ la ameliorarea migrenelor.

Fizioterapeutul Liviu Georgescu mai spune că ”tot pentru calmarea durerilor de cap, mai poate fi aplicată presopunctură asupra unor zone situate în spatele capului, între urechi şi capătul şirei spinării. Masarea acelor zone contribuie la calmarea congestiei nazale, a durerilor de ochi şi urechi, a durerilor severe de cap şi a migrenelor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: