Cum prepari un cardiotonic excelent din miere, usturoi şi tinctură de propolis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toţii am auzit, probabil, de beneficiile consumului de usturoi şi de acţiunile sale terapeutice, care-l recomandă, în primul rând, în tratamentul răcelilor, gripelor, durerilor în gât, problemelor pulmonare şi digestiei leneşe. Usturoiul poate fi însă şi un cardiotonic excelent.

Substanţele active din usturoi - aliină, uleiuri esenţiale, componente sufuroase, germanium, seleniu, potasiu, magneziu, fosfor, vitamin A, vutamina B, vitamin C- activează producţia de leucocite, stimulând sistemul imunitar al organismului.

"Componentele sale sulfuroase şi uleiurile esentiale îl fac un antiseptic, antimicrobian şi antibacterian puternic atât în uz intern, cât şi pentru cel extern, eficient în tratamentul multor tipuri de infecţii. S-a descoperit că este eficient împotriva mai multor forme de bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotic. Usturoiul este şi un cunoscut vermifug şi este folosit pentru a trata viermii intestinali la oameni şi la animale. Datorită conţinutului de sulf, este un bun antiseptic pentru plămâni. Este de mare ajutor în menţinerea unui colesterol sănătos şi previne agregarea trombocitară, fiind planta preferată pentru multe probleme circulatorii şi cardiace. Studiile au demonstrat că scade nivelul glicemiei, ceea ce îl face de mare ajutor în tratarea diabetului de tip II" explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro

Fitoterapeuţii îl recomandă şi cardiacilor, pentru îmbiunătăţirea circulaţiei sanguine la nivelul arterelor coronare.

Iată un preparat cu astfel de indicaţii, pe care-l poţi obţine, simplu, acasă.

"Ai nevoie de un kilogram de miere de salcâm (cu o vechime de până la un an) pe care-l amesteci cu 100 ml tinctură de propolis şi 100 ml tinctură de usturoi (usturoi macerat în alcool de 90 de grade). Ia câte o linguriţă înainte de masa de dimineaţă, prânz şi seară. Este un cardiotonic excelent, care reglează tensiunea arterială şi scade colesterolul, curătând arterele", explică Elena Badea

Chiar dacă este considerat o plantă sigură, netoxică, usturoiul nu este tolerat de toată lumea. În unele cazuri poate provoca arsuri gastrice sau dureri de stomac. Copii mici şi sugarii sunt cei mai sensibili la usturoi, motiv pentru care specialiştii recomandă evitarea lui de către mamele care alăptează.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite