Cum se prepară siropul cu ghimbir şi mentă

Cum se prepară
siropul cu ghimbir şi mentă

Siropul cu ghimbir şi mentă are multiple beneficii pentru sănătate FOTO: bucataras.ro

Un preparat delicios şi cu multiple proprietăţi terapeutice, potrivit specialiştilor, siropul cu mentă şi ghimbir se prepară uşor.

Iată mai întâi de ce ingrediente aveţi nevoie pentru prepararea siropului cu ghimbir şi mentă: 1 lingură de frunze de mentă uscate, 4 linguri de ghimbir tocat mărunt, 1 litru de apă şi 300 grame de miere.

Primul pas în prepararea siropului este de a curăţa o rădăcină de ghimbir şi de a o toca foarte mărunt. După aceea trebuie să măsuraţi 4 linguri şi să le puneţi într-o cratiţă. Peste ghimbir turnaţi un litru de apă şi adăugaţi apoi frunzele de mentă mărunţite în prealabil. După ce amestecul începe să clocotească, lăsaţi la fiert la foc mic până când lichidul din cratiţă scade la jumătate. Strecuraţi-l şi lăsaţi-l să se răcorească cel puţin o jumătate de oră. Adăugaţi apoi 300 grame de miere şi amestecaţi până când aceasta se dizolvă. Siropul obţinut trebuie mutat într-o sticlă şi păstrat apoi la frigider. Este recomandabil ca siropul de ghimbir şi mentă să fie consumat în cel mult două săptămâni.  

Printre numeroasele sale beneficii, ghimbirul are proprietăţi antiinflamatoare, reduce durerea şi inflamaţia, şi poate fi folosit eficient în artrită, migrene sau dureri musculare, fiind eficient şi împotriva rinovirusului care cauzează răceala.

Şi menta are şi multiple beneficii pentru organism: întăreşte sistemul imunitar, combate simptomele de răceală şi are eficienţă în cazul problemelor gastrice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: