Cum se prepară prăjitura cu whisky şi ciocolată albă

Cum se prepară
prăjitura cu whisky şi ciocolată albă

Prăjitura este uşor de preparat FOTO: pinterest

O reţetă inedită şi cu ingrediente uşor de preparat, prăjitura cu whisky şi ciocolată albă poate fi o soluţie foarte inspirată de desert cu care să vă surprindeţi invitaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată mai întâi ingredientele de care aveţi nevoie pentru prepararea prăjiturii inedite. Pentru blat, vă sunt necesare, 2 linguri de esenţă de rom, 3 linguri de cacao, 5 linguri de zahăr, 6 ouă, 1 plic praf de copt, coaja de la o portocală, 6 linguri de făină, 1 pliculeţ de zahăr vanilat şi 4 linguri de ulei.

Pentru cremă aveţi nevoie de 100 grame unt, 300 ml frişcă bătută, 200 grame ciocolată albă, 2 gălbenuşuri.

Pentru sirop, ingredientele necesare sunt 300 ml apă, 200 ml whisky şi 150 grame zahăr. Pentru decorul prăjiturii mai aveţi nevoie de 300 ml frişcă şi 4-5 linguri din crema de ciocolată albă.

Se amestecă cu mixerul albuşurile singure, apoi cu zahăr şi zahăr vanilat până când se obţine o spumă deasă şi fermă. Se adaugă 4 gălbenuşuri pe rând (celelalte două se folosesc la cremă), uleiul, esenţa de rom, coaja de portocală, făina amestecată cu praful de copt. Se împarte în 3. Compoziţia pentru blat se amestecă cu cacao, apoi se toarnă într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt.

Pentru a prepara crema, se pun ciocolata albă şi untul într-o oală şi se topesc la bain marie, se dau deoparte, se încorporează cele 2 gălbenuşuri, apoi se amestecă uşor conţinutul din unt, ciocolată şi gălbenuşuri cu frişca. După ce se răceşte blatul, se taie în patru şi se însiropează bine. Se pune primul blat, peste care se toarnă un strat de cremă şi aşa mai departe. Deasupra ultimului blat se pun mai multe linguri din crema de ciocolată albă şi se ornează după gust.

Prăjitura trebuie lăsată la frigider minimum patru ore înainte de a fi servită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: