Cum se prepară deliciosul tort cu ananas, banane, nuci caju şi ciocolată albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tortul se prepară în aproximativ două ore
Tortul se prepară în aproximativ două ore

Un desert care se prepară destul de simplu şi are un gust excelent, tortul cu ananas, banane şi ciocolată albă îi va cuceri cu siguranţă atât pe cei mari, cât şi pe adulţi.

Iată mai întâi care sunt ingredientele necesare pentru blatul acestui tort inedit: 100 grame nuci caju, 450 grame făină, 150 grame zahăr, 3 banane mari, 200 grame ananas din conservă, 4 ouă, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt şi 1 linguriţă esenţă de vanilie.

Pentru crema tortului aveţi nevoie de 250 grame ciocolată albă, 150 grame unt, 400 grame cremă de brânză şi 50 grame zahăr pudră.

Mai întâi precîncăziţi cuptorul şi tapetaţi cu hârtie de copt o tavă mare.

Amestecaţi după aceea făina cu praful de copt şi zahărul. Ananasul şi bananele se fac piure separat într-un blender, iar nucile caju se toacă foarte mărunt.

Următorul pas este de a adăuga ouăle peste piureul de banane şi de a bate compoziţia uşor. Se toarnă ingredientele lichide peste cele uscate şi se omogenizează întreaga compoziţie, după care se pun nucile caju.

Ciocolata albă se topeşte la bain marie şi se lasă la răcit. Untul lăsat în prealabil la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul pudră. Se adaugă după aceea crema de brânză şi se mixează câteva minute. Peste compoziţia rezultată se toarnă ciocolata albă topită şi se omogenizează totul. Ulterior se adaugă esenţa de vanilie. Crema se lasă la frigider timp de cel puţin o oră.

Blatul se coace la cuptor timp de aproximativ 25 de minute, după care se pune la răcit. Pasul următor este de a tăia blatul în patru bucăţi egale. Peste prima bucată de blat se adaugă un rând de cremă de ciocolată albă şi se nivelează. Procedura se repetă şi cu celelalte trei bucăţi de blat, după care tortul se îmbracă cu crema rămasă şi se lasă la frigider timp de cel puţin patru ore.

Tortul se poate decora cu fructe de pădure şi macarons.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite