Cum se prepară tortul de ciocolată şi coniac. Reţeta care va trezi admiraţia invitaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tortul este unul uşor de preparat FOTO: foodandwine.com
Tortul este unul uşor de preparat FOTO: foodandwine.com

Dacă doriţi să vă surprindeţi invitaţii la o zi aniversară sau la o petrecere cu un desert special, atunci tortul cu ciocolată şi coniac poate fi o soluţie la îndemână. Aflaţi din materialul de mai jos cum se prepară acest desert inedit.

Iată mai întâi care sunt ingredientele ce vă sunt necesare pentru prepararea desertului:

- 1 blat de tort;

- 100 de grame unt;

- 100 de grame de zahăr brun;

- 100 de mililitri de frişcă; 

- o jumătate de ceaşcă cu cafea.


Pentru cremă aveţi nevoie de:

- 100 de grame de făină;

- 100 de mililitri de coniac;

- 3 linguri cu zahăr pudră;

- 40 de grame de unt;

- 100 de grame de ciocolată de casă;

- 100 de grame de cacao;

- 350 de mililitri de lapte.

Primul pas este acele de a bate ouăle cu zahărul pudră, după care trebuie să adăugaţi ciocolata rasă în prealabil, făina şi cacaua. Puneţi laptele la fiert şi apoi adăugaţi-l în compoziţie împreună cu coniacul. Lăsaţi compoziţia într-o cratiţă pe foc mediu, amestecând până când aceasta se îngroaşă. Lăsaţi-o apoi la răcit şi adăugaţi untul frecat spumă.

Tăiaţi blatul în trei părţi şi însiropaţi fiecare parte cu cafea. Puneţi după aceea pe fiecare dintre părţile blatului o parte din cremă şi cu restul de cremă, iar cu restul de cremă îmbrăcaţi tortul şi lăsaţi-l la rece două ore. Între timp, caramelizaţi zahărul, după care adăugaţi untul topit şi amestecat cu frişcă. Lăsaţi compoziţia pe foc până când se topeşte zahărul, după care răciţi glazura rezultată şi îmbrăcaţi tortul cu ciocolată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite