Cum se prepară tortul cu cătină şi fistic. Desertul inedit care îţi va surprinde invitaţii

Cum se prepară tortul cu cătină şi
fistic. Desertul inedit care îţi va surprinde invitaţii

Tortul este unul foarte uşor de preparat

Un desert aparte şi deloc dificil de pregătit, tortul cu cremă de cătină şi fistic va fi cu siguranţă o surpriză plăcută pentru invitaţii dumneavoastră în orice ocazie. Iată mai jos de ce ingrediente aveţi nevoie şi cum se prepară acest tort inedit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată mai întâi ingredientele ce vă sunt necesare pentru blatul tortului: 200 grame făină, 6 ouă, 200 grame zahăr şi 1 praf de sare. Pentru a pregăti crema aveţi nevoie de 300 ml lapte, 200 grame unt, 100 grame cătină, 5 linguri griş, 150 grame zahăr, 50 grame miere, 150 grame cătină pentru decor, o esenţă de rom, o ciocolată albă şi 150 grame fistic mărunţit la blender.

Pentru realizarea blatului, primul pas este acela de a separa albuşurile de gălbenuşuri şi de a le pune în vase diferite. Bateţi după aceea albuşurile spumă. Apoi mixaţi praful de sare cu zahărul şi gălbenuşurile până când se îngroaşă, apoi le amestecaţi cu albuşurile. Adăugaţi făina şi amestecaţi. Ca pas următor, trebuie să turnaţi compoziţia într-o formă tapetată cu pereţi detaşabili. Lăsaţi blatul la cuptor minimum 30 de minute, până când vedeţi că are o culoare aurie.

Pentru a pregăti crema, trebuie mai întâi să amestecaţi siropul de cătină, realizat din 100 grame cătină stoarsă şi miere, cu zahărul, fisticul şi laptele. Adăugaţi încet grişul şi amestecaţi până când crema se îngroaşă. Luaţi crema de pe foc, lăsaţi-o să se răcească un sfert de oră, puneţi untul tăiat cubuleţe şi mixaţi foarte bine. Turnaţi după aceea esenţa de rom.

Tăiaţi blatul în două părţi egale şi între acestea turnaţi aproximativ trei sferturi din crema de cătină şi fistic. Ornaţi tortul cu crema rămasă, iar pe deasupra întindeţi ciocolata albă topită la bain-marie şi puneţi deasupra boabe de cătină.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: