Cum se prepară tarta cu mascarpone şi curmale. Inedita reţetă îi bucură pe copii

Cum se prepară tarta cu
mascarpone şi curmale. Inedita reţetă îi bucură pe copii

Tarta se prepară în mai puţin de două ore FOTO: Pinterest

Un desert uşor de preparat şi foarte sănătos, tarta cu mascarpone şi curmale poate fi realizată în mai puţin de două ore. Vă prezentăm mai jos de ce ingrediente aveţi nevoie şi care sunt paşii pentru a prepara această tartă inedită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru blat aveţi nevoie de 200 grame de făină, 125 grame de unt tăiat cuburi, aproximativ 20 ml apă şi 2 gălbenuşuri de ou. Pentru umplutură vă sunt necesare următoarele ingrediente: 2 linguriţe făină de porumb, 2 ouă uşor bătute, 2 linguri zahăr pudră, 250 grame mascarpone şi 350 grame curmale fără sâmburi.

Pentru pregătirea blatului, se amestecă într-un blender făina cu untul rece şi tăiat cubuleţe până ce se obţine o textură foarte fină. Se adaugă apoi gălbenuşurile şi apa şi se amestecă bine. Compoziţia închegată se transferă apoi pe un blat pe care s-a presărat în prealabil făină şi se frământă până ce se omogenizează. Daţi aluatului forma unei bile, înveliţi-l în foie alimentară, aplatizaţi-l şi lăsaţi-l la frigider aproximativ o jumătate de oră.

Se scoate aluatul din frigider şi se întinde sub forma unei pui, după care se pune într-o tavă unsă înainte cu unt şi se mai lasă la frigider un sfert de oră.

Se scoate apoi tava din frigider, se acoperă cu hârtie de copt şi se lasă în cuptorul preincâlzit timp de maximum 10 minute. Se îndepărtează apoi hârtia de copt şi se mai lasă aluatul la copt câteva minute, după care se lasă la răcit.

Pentru umplutură, se bat ouăle uşor şi se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă 15-20 de secunde cu celelalte ingrediente. Se împrăştie apoi curmalele pe tot blatul şi se toarnă amestecul de brânză. Se pune totul la cuptor şi în aproximativ 20 de minute tarta este gata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: