Cum se prepară siropul de rozmarin. Siropul este revigorant pentru organism

Cum se prepară siropul de rozmarin. Siropul este revigorant pentru organism

Rozmarinul conţine cantităţi importante de vitamina B FOTO: secretelebucatarieinoastre.com

Cu proprietăţi curative dovedite în afecţiunile respiratorii, cardiace şi ale ficatului, siropul de rozmarin este uşor de preparat. Cum se prepară acest sirop şi ce beneficii aduce organismului, aflaţi din materialul de mai jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum precizează fitoterapeutul Raluca Mihăescu, ”siropul de rozmarin are numeroase beneficii pentru organism, încetinind procesul de îmbătrânire, fiind benefic şi în cazurile de surmenaj fizic şi intelectual. Siropul de rozmarin combate cu succes insomniile şi contribuie la scăderea colesterolului”

Siropul de rozmarin se prepară din crengutele şi frunzele proaspete ale plantei. Mai trebuie spus că rozmarinul este o plantă ce conţine cantităţi importante din vitaminele A, B şi C, fiind de asemenea foarte bogată în fosfaţi.

Iată mai jos una dintre reţetele de sirop de rozmarin.

Puneţi la fiert 200 grame de zahăr brun cu o cantitate egală de apă. Ţineţi pe foc până când zahărul se topeşte complet. Adăugaţi după aceea o legătură de rozmarin şi daţi în clocot. Lăsaţi apoi compoziţia la răcit, după care o mărunţiţi într-un blender şi o lăsaţi la macerat la rece timp de 24 de ore, după care o filtraţi. Într-un pahar cu apă puneţi 1-2 linguriţe de sirop de rozmarin.

”Rozmarinul nu este recomandat femeilor gravide şi mamelor care alaptează, persoanelor cu anemie şi diabet”, adaugă Raluca Mihăescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: