Cum se prepară siropul medicinal de zmeură cu miere. Indicaţiile terapeutice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatele obţinute din zmeur - frunze şi fructe - au efecte uimitoare asupra sănătăţii întregului organism. Un delicios sirop, preparat însă altfel decât în mod clasic, e indicat inclusiv în scop terapeutic, pentru tratarea răcelilor şi afecţiunilor pulmonare

Produsele pe bază de fructe şi frunze de zmeur au, în general, efecte diuretice, laxative, depurative, astringente, antidiareice, dezinfectante, tonice şi stomahice.

   

„Frunzele conţin cantităţi mari de vitamina C, tanin şi acizi organici. Fructul are puţini carbohidraţi, în schimb are un conţinut mare de Vitamina C, B1, B2, D, K şi P şi o cantitate modestă de Vitamina A. Aportul mineral este destul de diversificat: calciu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu şi fier şi se găseşte în cantităţi abundente”, exlică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesănătate.ro.

Pentru că zmeura conţine doar 38 de calorii la 100 de grame de fructe, e recomandată dietele pentru slăbit.

Acizii malic, gallic, salicilic, citric, ellagic, care se găsesc în fructe, au efecte uimitoare asupra întregului organism

Indicaţii în afecţiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, răguşeală

Iată şi o reţetă de sirop terapeutic, un preparat ideal în acest sezon.

„Fructele de zmeură se spală foarte bine, se zdrobesc cu o furculiţă, se pun într-un tifon cu ochiuri fine şi se storc, obţinându-se un suc limpede. Peste acest suc se adaugă trei pahare de miere la un pahar de suc, şi se amestecă foarte bine, după care se lasă să se omogenizeze vreme de 7 zile.

Se foloseşte ca atare, administrat cu linguriţa sau diluat cu apă, ca băutură răcoritoare, pentru afecţiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, răguşeală. Se consumă sirop de zmeură, 4-6 linguri zilnic”, precizează Elena Badea, care recomandă  consultarea unui medic la apariţia simptomelor afecţiunilor amintite, pentru indicarea exactă a tratametului alopat necesar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite