Cum se prepară siropul digestiv din pelin. Pentru ce alte probleme poate fi util

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: infuziedenanatate.ro
Foto: infuziedenanatate.ro

Pelinul, o plantă nepretenţioasă, cu multiple calităţi terapeutice, printre care şi cele antibacteriene, digestive şi vermifuge, are diverse forme de administrare care trec dincolo de banalele ceaiuri. Siropul este una fintre ele.

Pelinul este întrebuinţat, printe altele, în afecţiuni precum edeme renale, anorexie, gastrite hipoacide, hemoroizi, răni cu dificultăţi de vindecare, dar în tratamentul ficatului şi al bilei.

„Este un tonic amar, emanagog şi antihelmitic, colagog (ulei volatile, principii amare), antibacterian, antiseptic, schizoticid. La proprietăţile amare ale pelinului trebuie considerat şi un efect colotrop, stimularea funcţionării vezicii biliare, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea stării generale”, explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Planta are indicaţii şi în tratarea diabetului şi este folosită şi în scopri profilactice, fiind recunoscută pentru stimularea capacitatăţii de rezistenţă a organismului (poate fi de ajutor în tratamentul unor boli infecţioase precum gripă sau pneumonie).

Formele de administrare nu se rezumă la clasicele ceaiuri şi tincturi. Specialiştii recomandă şi prepararea pelinului sub formă de sirop.

Îl putem obţine din 150 g vârfuri înflorite la un litru de apă fiartă şi 500 g miere sirop. Preparatul are efect digestiv şi vermifug”, explică Elena Badea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite