Cum se prepară risotto cu sos de friptură. Reţeta simplă şi rapidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preparat delicios şi uşor de pregătit, risotto cu sos de friptură va fi fără îndoială pe gustul invitaţilor drumneavoastră. Vă prezentăm în cele ce urmează varianta simplă şi rapidă de a realiza acest preparat.

După cum precizează Cristian Ruşanu, chef la braseria Dell Arte din Piteşti, pentru a prepara risotto aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 grame orez, 2 cepe albe mici, 30 grame unt, 50 ml smântână dulce, 100ml sos de la friptură, 2 căţei de usturoi, 50 ml vin rose/alb, 30 g parmezan/peccorino, sare, piper, curcumă.

Iată şi cum se pregăteşte acest fel de mâncare, în descrierea originală a lui Cristian Ruşanu: „Fierbem orezul. Călim ceapa în unt cu puţin ulei de măsline la foc mic. Adăugăm vinul, apoi orezul fiert, sosul de friptură, smântână, parmezanul. Pe rând, fără grabă, lăsând gusturile să se amestece. Trebuie să iasă cremos, să curgă din lingură. Dacă nu curge, nu e risotto. În rest e fantezie. Puteţi pune ciuperci, fenicul, ardei, cam orice vă place. Cantităţile sunt orientative. Nu e nevoie să cântăriţi, decât dacă vă plictisiţi”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite