Cum se prepară reţeta inedită de pulpe de pui în bere. Timpul ideal de aşteptare înainte să fie întoarse în tigaie

Cum se prepară reţeta inedită de
pulpe de pui în bere. Timpul ideal de aşteptare înainte să fie întoarse în tigaie

Pentru a pregăti pulpele se poate folosi bere blondă sau neagră FOTO: kiloretete.ro

Pulpele de pui în bere reprezintă o reţetă deopotrivă inedită şi foarte gustoasă. Cum se prepară pulpele de pui în bere şi de ce ingrediente aveţi nevoie, aflaţi din articolul de mai jos.

Pentru a pregăti reţeta de pulpe de pui în bere, vă sunt necesare următoarele ingrediente: 1,5 kilograme pulpe de pui, patru cepe, 1 litru de bere blondă sau neagră, sare, piper, usturoi şi cimbru.

Primul pas este acela de a tăia pulpele de pui în bucăţele medii şi de a le cresta din loc în loc. Se pun într-un bol suficient de încăpător şi se condimentează bine cu sare, piper, usturoi şi cimbru. Se lasă carnea timp de cel puţin o jumătate de oră la marinat.

Pulpele se pun după aceea în tavă şi pe lângă ele se toarnă berea. Este important ca pulpele să fie acoperite până la jumătate cu bere. Tava se bagă la cuptor la foc potrivit. După aproximativ 20 de minute, pulpele se întorc pe partea cealaltă. Ulterior, după încă 20 de minute, se mai întorc o dată şi se lasă până ce prind o culoare uşor arămie, iar berea a scăzut la jumătate în tavă.

Pulpele de pui în bere se pot servi fie cu piure, orez şi murături sau simplu cu sos dulce-acrişor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: