Cum se prepară brioşele cu cocos şi curry

Cum se prepară brioşele cu cocos şi curry

Ineditele brioşe se prepară în mai puţin de o oră FOTO: culinar.ro

Un desert delicios şi ieşit din tipare, brioşele cu cocos şi curry pot fi cu siguranţă o variantă dulce foarte interesantă cu care vă puteţi delecta invitaţii de sărbători. În articolul de mai jos puteţi descoperi cum se prepară acest desert inedit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată mai întâi ingredientele de care aveţi nevoie pentru a pregăti reţeta de brioşe cu cocos şi curry: 250 ml kefir, 70 ml ulei, 70 grame mere uscate, 100 grame nucă de cocos răzuită, 250 grame făină, 25 grame stafide, 40 grame alune decojite, 80 grame zahăr, două linguriţe de praf de copt, 1 linguriţă curry, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu şi un ou.

Primul pas este acela de a încălzi cuptorul la o temperatură de maximum 180 de grade. După aceea trebuie să căptuşiţi formele de brioşe cu hârtie de copt. Tăiaţi merele în bucăţi mărunte, adăugaţi apoi încet făina, bicarbonatul, praful de copt, linguriţa de curry, stafidele şi jumătate din cantitatea de nucă de cocos răzuită. Amestecaţi bine şi lăsaţi vasul descoperit la temperatura camerei

Într-un alt vas, bateţi oul spumă cu kefirul, uleiul şi zahărul până se omogenizează, după care adăugaţi amestecul pregătit înainte cu făina.

Puneţi amestecul rezultat în porţii egale în formele de brioşe şi presăraţi deasupra alunele şi restul de nucă de cocos răzuită şi lăsaţi la copt aproximativ 25 de minute.

După ce brioşele s-au copt, scoateţi-le din cuptor, lăsaţi-le pe masă aproximativ 10 minute şi după aceea scoateţi-le din forme pentru a le servi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările