Cum se prepară ineditele brioşe cu votcă

Cum se prepară ineditele brioşe cu
votcă

O reţetă neobişnuită, gustoasă şi interzisă copiilor, brioşele cu votcă vor face cu siguranţă deliciul invitaţilor dumneavoastră la petrecerile de final de an. Cum se prepară acest desert ieşit din tipare, aflaţi din articolul de mai jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prepararea brioşelor, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 300 grame zahăr, 200 grame unt nesărat la temperatura camerei, 400 grame făină, 100 ml lapte bătut, 1 plic praf de copt, o linguriţă esenţă de vanilie, 1 vârf de sare, 4 ouă şi 50 ml votcă.

Preîncălziţi mai întâi cuptorul la 175 de grade.

Puneţi făina, praful de copt şi sarea într-un vas mare şi lăsaţi-le deoparte.

Într-un vas mare, mixaţi încet zahărul şi untul timp de două minute. Măriţi apoi viteza de mixare şi amestecaţi pentru alte opt minute. Adăugaţi pe rând două dintre cele patru ouă şi jumătate din amestecul de făină, sare şi praf de copt.

Adăugaţi jumătate din laptele bătut şi amestecaţi bine, după care adăugaţi al treilea ou. Amestecaţi în continuare şi adăugaţi restul de lapte bătut, al patrulea ou, votca, esenţa de vanilie şi amestecul de făină rămas. Amestecaţi compoziţia la viteză ridicată timp de două minute, având grijă ca aceasta să nu se lipească de marginile vasului.

Umpleţi formele de brioşe cu compoziţia, puneţi-le într-o tavă şi lăsaţi-le la cuptor timp de maximum 30 de minute sau până când trec testul scobitorii.

Lăsaţi-le apoi la răcit.

Între timp, pregătiţi glazura cu care veţi decora brioşele. Pentru aceasta vă sunt necesare 100 grame unt, 200 grame zahăr, 50 ml vodkă, 1 lingură de lapte şi 1 linguriţă esenţă vanilie. Amestecaţi toate ingredientele până când capătă consistenţa unei creme. După ce brioşele s-au răcit complet, adăugaţi glazura.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările