Cum se prepară friptura de raţă în sos de coniac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preparat special şi rafinat pentru o masă alături de cei dragi, friptura de raţă în sos de coniac se pregăteşte în aproximativ două ore şi jumătate.

Iată mai întâi ingredientele de care aveţi nevoie: 1 raţă, 4 portocale, patru cepe medii, 50 ml coniac, oregano, sare şi o lingură de unt.

Primul pas este acela de a scoate bucăţile de piept de pe os fără să tăiaţi pielea. Scoateţi după aceea şi pulpele şi puneţi-le la fiert în apă cu puţină sare timp de aproximativ 40 de minute. Crestaţi puţin pieptul de raţă, adăugaţi sare şi oregano şi lăsaţi-l la frigider. Când pulpele sunt aproape fierte, puneţi-le pe un şervet din bumbac.

Scoateţi după aceea pieptul de la frigider, lăsaţi-l câteva minute la temperatura camerei şi rumeniţi-l într-o tigaie până când capătă o culoare arămie.

Puneţi pieptul şi pulpele de raţă într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt şi lăsaţi-le la cuptor timp de un sfert de oră.

Cât timp carnea de raţă este la cuptor, pregătiţi soţul. Puneţi o lingură de unt în grăsimea rămasă în tigaie de la piept, tăiaţi cele patru cepe şi căliţi-le, iar apoi turnaţi coniacul şi zeama de la două portocale. Amestecaţi şi lăsaţi sosul pe foc până când acesta capătă consistenţă.

Scoateţi carnea din tavă şi puneţi sosul peste ea. Lângă friptura de raţă puneţi mai multe felii de portocală.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite