Cum a furat un consumator de etnobotanice bani şi droguri de la un traficant

Cum a furat un
consumator de etnobotanice bani şi droguri de la un traficant

Poliţiştii au găsit mai multe grame de substanţe etnobotanice la agresor FOTO: arhiva ADEVĂRUL

Săptămâna viitoare, la Judecătoria Piteşti va începe un proces în care David Jan Andrei, un tânăr din oraş, va fi judecat pentru tâlhărie calificată după ce a furat bani şi mai multe grame de substanţe etnobotanice de la un dealer, ameninţându-l cu un cuţit şi aruncându-i telefonul atunci când victima a încercat să sune la 112.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum spun procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti în rechizitoriu, pe 13 iunie a.c., David Jan Andrei s-a întâlnit într-o staţie de autobuz din Piteşti cu un prieten, şi el consumator de substanţe etnobotanice. La un moment dat, David Jan Andrei i-a propus amicului său să meargă la Vlad Radu, un alt prieten care obişnuia să deţină şi să vândă substanţe etnobotanice. Cei doi au ajuns în scurt timp acasă la Vlad Radu şi, conform informaţiilor din rechizitoriu, „David Jan Andrei a intrat în apartament fără voia persoanei vătămate, folosind forţa şi împingându-l pe Vlad Radu. Observând o sumă de bani pe care persoana vătămată o avea la vedere, în sufragerie, David Jan Andrei a luat suma de 830 lei fără acordul persoanei vătămate. Încercând să îşi recupereze banii, persoana vătămată a venit către David Jan Andrei, care a împins-o pe canapeaua din camera respectivă”.

Cum Vlad Radu ştia că David Jan Andrei este o persoană violentă care mai agresase fizic în trecut şi alte persoane, victima a încercat să sune la 112. Însă în momentul în care Vlad Radu a luat telefonul, agresorul i l-a smuls din mână şi l-a aruncat în balcon. După aceea, acelaşi agresor a luat un cuţit de pe masa din sufragerie şi l-a îndreptat spre Vlad Radu, aflat la aproximativ un metru de el. De frică, victima nu a mai schiţat vreun gest de opoziţie. Înainte de a pleca din apartamentul victimei, David Jan Andrei a luat din sufragerie câteva grame de substanţe etnobotanice.

 

Droguri prizate în faţa unei grădiniţe

 

După câteva minute, însoţit de trei prieteni, David Jan Andrei s-a oprit în faţa unei grădiniţe din apropiere şi a scos dintr-un buzunar o hârtie împăturită în care se aflau substanţe etnobotanice pentru a le priza.

Ulterior, după declaraţii ale mai multor martori, David Jan Andrei a fost chemat la audieri. În faţa procurorilor, agresorul a recunoscut că a furat 830 lei şi substanţe halucinogene după ce a pătruns prin forţă în apartamentul lui Vlad Radu, împiedicându-l pe acesta să sune la 112.

Bărbatul, care mai are antecedente, inclusiv amenzi luate în Olanda pentru viteză excesivă, este cercetat sub control judiciar de la jumătatea lunii iunie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: