Cum fură o blondă un Mercedes. A gonit beată 100 de kilometri pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 28 de ani, din judeţul Argeş, sub influenţa alcoolului, a reuşit duminică să păcălească un şofer şi să-i fure maşina, cu care a fugit pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Alina Elena Badea nu este la prima ispravă de acest fel. Anul trecut a mai furat o maşină, în acelaşi mod, iar în urmă cu nouă ani a provocat un accident mortal.

Tânăra se afla duminică pe DN 65 B, în Prelungirea Craiovei, de unde a făcut semn cu mâna şoferului unui Mercedes pe care l-a rugat să o ia la ocazie. Bărbatul nici nu-şi imagina ce avea să urmeze. „Potrivit declaraţíilor conducătorului auto, tânăra susţinea că se simte rău. Şoferul s-a dus să-i cumpere o sticlă cu apă, însă în momentul în care s-a întors cu apa, nu a mai găsit nici maşina, şi nici pe tânără. Bărbatul a sunat la 112 şi a anunţat dispariţia autoturismului“, a declarat pentru „Adevărul“ inspectorul de poliţie Andreea Însurăţelu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. 

Când poliţiştii au pornit pe urmele ei, femeia era deja pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, gonind haotic. „Au fost instituite mai multe filtre de poliţie. Potrivit colegilor de la Biroul de Poliţie Autostrada A1, la kilometrul 56, a acroşat un autoturism, dar nu a oprit, continuându-şi drumul. A fost prinsă la kilometrul 12 al autostrăzii, după ce a rămas în pană de motorină“, a mai declarat Andreea Însurăţelu. Tânăra a fost prinsă după ce a parcurs aproape 100 de kilometri cu maşina furată.

A furat un taxi, a omorât un om

Poliţiştii au identificat-o şi au constatat că femeia avea permisul suspendat încă de anul trecut. Când au pus-o să sufle în etilotest, oamenii legii şi-au dat seama că tânăra era sub influenţa alcoolului. „S-a constatat că avea o alcoolemie de 1,29 la mie. Pe numele său se se întocmeşte dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat şi pentru furt. Tânăra nu este la prima faptă de acest gen. Anul trecut, a furat un taxi în condiţii similare, ocazie cu care i-a fost suspendat permisul de conducere“, a mai precizat agentul de poliţie Andreea Însurăţelu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Pentru faptele sale, femeia riscă, de data aceasta, închisoarea, mai ales că are la activ şi o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare, pronunţată în 2009, după ce, în vara anului 2008 a provocat un accident rutier, în urma căruia un bărbat şi-a pierdut viaţa. Alina Elena Badea a devenit „vedetă“ în Argeş după ce în 2016 a căzut, în stare avansată de ebrietate, în faţa unui bar din centrul Piteştiului, unde a fost fotografiată de martori.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite