Cum a fost prins un recidivist beat, fără permis, care a lovit o maşină de Poliţie după ce a fugit de oamenii legii

Cum a fost prins un
recidivist beat, fără permis, care a lovit o maşină de Poliţie după ce a fugit de oamenii legii

Bărbatul ieşise din închisoare în urmă cu două luni FOTO: ziarulargesul.ro

Un bărbat de 49 de ani, din Costeşti, eliberat din închisoare în luna mai, a fost arestat preventiv după ce a lovit maşina Poliţiei. Incidentul s-a petrecut duminică dimineaţă, când recidivistul, care nu avea permis şi consumase alcool, s-a urcat la volan şi a vrut să fugă de poliţişti.

Duminică dimineaţa, Rică Popescu, aflat în stare de ebrietate, conducea, fără să aibă permis, o maşină neînmatriculată. La un moment dat, un echipaj al secţiei de Poliţie Rurală din comuna argeşeană Lunca Corbului a văzut maşina, un Daewoo Cielo, mergând cu viteză mare. Drept urmare, poliţiştii i-au făcut semn şoferului să oprească pentru verificări. Numai că bărbatul a accelarat în clipa în care a văzut semnalele poliţiştilor.

Oamenii legii au plecat în urmărirea lui, iar după câteva sute de metri, când au încercat să îl depăşească, şoferul a tras stânga de volan, a lovit în plin maşina Poliţiei şi a mers mai departe. Şoferul, ameţit de aburii alcoolului, nu a mai mers prea mult, pentru că într-o curbă a pierdut controlul volanului şi a intrat cu automobilul într-un gard. A fugit din maşină, iar poliţiştii l-au prins după ce au tras opt gloanţe. Abia atunci bărbatul a acceptat să se predea.

Verificându-l în baza de date, poliţiştii au descoperit că el nu are permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului, iar maşina pe care o conducea nu este înmatriculată. Verificat cu etilotestul, s-a constatat că bărbatul avea o concentraţie de 0,64 mg/l de alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Argeş pentru recoltare de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Rică Popescu fusese eliberat în urmă cu doar două luni, după ce ispăşise o condamnare cu executare pentru furt. Şi cum era în perioada de încercare, acesta riscă acum să stea mai mulţi ani după gratii. Şoferul teribilist este recidivist şi în ultimii 10 ani a primit mai multe condamnări la închisoare pentru conducere fără permis şi furturi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: