Cum au fost legaţi şi ameninţati cu incendierea doi soţi bătrâni la care tâlharii sperau să găsească „milionul“. Poliţia nu reuşeşte să găsească atacatorii

Cum au fost legaţi şi ameninţati cu incendierea doi soţi bătrâni la care tâlharii sperau să găsească „milionul“. Poliţia nu reuşeşte să găsească atacatorii

Soţii Simescu au fost legaţi şi ameninţaţi că  li se va da foc.  Foto sursata.ro

Un cunoscut om de afaceri din Argeş şi soţia acestuia au fost atacaţi în propria locuinţă şi jefuiţi. Potrivit declaraţiei date poliţiştilor de victime, patru invidizi le-au legat, le-au bătut şi le-au furat o geantă cu bani şi medicamente. Hoţii au mizat că vor pleca cu o avere din casă, dar au furat o sumă ridicolă. La o săptămână de la o comiterea tâlhăriei, atacatorii sunt în continuare liberi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jaful a avut loc pe 11 ianuarie, în jurul orei 20.30. Octavian Simescu (72 de ani) şi soţia acestuia au fost atacaţi în casa deţinută în localitatea argeşeană Leordeni. Cei doi spun că tâlharii purtau cagule şi mănuşi, au sărit gardul proprietăţii şi au pătruns în dormitor, unde se afla bărbatul.

A urmat o luptă de câteva minute, la capătul căreia hoţii au reuşit să-l imobilizeze pe bătrân şi să-i lege mâinile cu sârmă. Ulterior, au imobilizat-o şi pe soţia omului de afaceri, i-au lovit pe cei doi şi le-au cerut 100.000 de lei.

Soţii Simescu au răspuns că nu dispun de atâţia bani lichizi, iar hoţii au stropit încăperea cu un lichid despre care au susţinut că este combustibil, ameninţând că dau foc casei. Atacatorii au răscolit apoi toată casa, reuşind să găsească doar 600 de lei şi geantă cu acte.

Ancheta demarată după comiterea teribilului jaf din casa cunoscutului om de afaceri Octavian Simescu, în vârstă de 72 de ani, se focusează pe cinci suspecţi.

„Am întocmit dosar pentru tâlhărie calificată, avem un cerc de suspecţi, avem nişte piste... Mai avem de  clarificat anumite aspecte”, a declarat Mădălin Zamfir, purtător de cuvând al IJP Argeş.

„Unde e slugoiu’? Unde-i milionul?”

Tâlharii care, în urmă cu o săptămână, au dat  năvală în casa soţilor Simescu de la Leordeni păreau c-au acţionat după metoda „la pont“. 

Ştiau că cei doi soţi sunt bogaţi, dat fiind dividendele şi salariile uriaşe declarate public de omul de afaceri, de până la 150.000 de lei lunar, pe vremea când era director la SC Componente Auto Topoloveni. Octavian Simescu este în continuare acţionar majoritar la SC Componente Auto Topoloveni. 

Apoi, tâlharii ştiau foarte bine că cei doi pensionari au un ajutor în gospodărie: un bărbat care făcea muncile mai grele, pe care soţii Simescu nu le mai puteau duce. Aşa se explică de ce cei patru indivizi care au intrat cu cagule şi mânuşi în casa celor doi, i-au întrebat obsesiv pe soţii Simescu: „Unde e slugoiu’? Unde-i milionul?”.

Bătrânul om de afaceri a sărit să riposteze, doar că tâlharii i-au mobilizat imediat pe amândoi, i-au legat cu sârme şi au continuat interogatoriul.

Când, după ce au dat toată casa peste cap, au găsit doar 500 de lei în buzunarul bărbatului şi100 de lei în geanta femeii, hoţii şi-au ieşit din minţi.

I-au stropit pe cei doi cu o substanţă şi i-au ameninţat că le dau foc, la fel şi casei.

După ce i-au adus în pragul agoniei, tâlharii au plecat cu cele 600 de lei. Au ratat un ceas de câteva mii de euro, despre care habar n-aveau că e valoros şi i-au lăsat legaţi pe cei doi. Bărbatul a reuşit însă să ajungă la telefonul fix şi a chemat ajutoare.

Octavian Simescu a avut nevoie de îngrijiri medicale, nu doar din cauza rănilor suferite, ci mai ales a traumei psihice şi a faptului că are probleme cu inima. 

Cei doi soţi sunt acum bine din punct de vedere fizic, însă, potrivit fiicei lor, sunt, în continuare, afectaţi psihologic.

La Leordeni, localnicii încă se mai întreabă cine sunt autorii grozăviei care nu s-a mai pomenit în comuna lor.

„Noi ştim doar că infractorii nu s-au găsit. Se zice prin comună că sunt de pe aici. Eu mă gândesc c-ar putea fi de la Cotul Malului sau, poate mai degrabă de la Pătroaia... Nu pot să ştiu”, spune Marin Ibric, primarul comunei Leordeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările