Cum a fost lăsat liber de patru ori un bărbat prins pipăind fete şi băieţi. Pedofilul a recidivat şi a cincea oară

Cum a fost lăsat liber de patru ori un bărbat prins pipăind fete şi băieţi. Pedofilul a recidivat şi a cincea oară

Cătălin Leau a agresat mai mulţi băieţei în ultimii ani FOTO: curier.ro

Cătălin Leau, un bărbat de 38 de ani din comuna argeşeană Bughea de Sus, a fost arestat în seara zilei de joi, 3 octombrie, după ce a pipăit o fetiţă de 9 ani din Câmpulung Muscel. Pedofilul, care suferă şi de afecţiuni psihice, a mai fost reclamat pentru infracţiuni similare în ultimii ani, însă de fiecare dată a fost lăsat în libertate de anchetatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 2 octombrie, Cătălin Leau, un bărbat care-şi face veacul în timpul zilei pe lângă şcolile din Câmpulung Muscel, a început să atingă o fetiţă de 9 ani aflată pe o stradă aproape de centrul oraşului. Micuţa a început să strige după ajutor, iar ulterior şi-a sunat şi tatăl. Un agent de pază care i-a auzit strigătele a sărit în ajutorul ei.

Agresorul a fugit printre blocuri, însă a fost prins în mai puţin de o jumătate de oră şi încătuşat. Imaginile agresării fetiţei au fost surprinse şi de mai multe camere de supraveghere din zonă. Ulterior, magistraţii Judecătoriei Câmpulung Muscel au decis, pe 3 octombrie, arestarea lui Cătălin Leau pentru 30 de zile. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru agresiune asupra unui minor.

Bărbatul are afecţiuni psihice, a fost obligat prin decizii ale instanţei să urmeze un tratament psihiatric, însă niciodată nu a fost internat. Cătălin Leau a mai pipăit mai mulţi băieţei în 2010, 2012, 2017 şi 2018, iar împotriva lui au fost făcute numeroase plângeri, însă de fiecare dată a scăpat, fie din lipsă de probe, fie pentru că procurorii au considerat că nu are discernământ.

În primăvara lui 2018, Cătălin Leau a agresat sexual un copil de 8 ani în Grădina Publică „Merci”, din Câmpulung Muscel, dar a scăpat din nou de urmărirea penală, după ce şi-a motivat faptele cu handicapul mintal confirmat de documente medicale. La vremea respectivă, bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fiind obligat de către procurorii Parchetului Judecătoriei Câmpulung Muscel să urmeze un tratament medical. Bărbatul a spus de fiecare dată că a comis faptele pe fondul consumului de alcool şi că în copilărie, pe când avea 10 ani, ar fi fost agresat sexual de către o rudă.

Cum pentru persoanele cu afecţiuni psihice, procedurile nu permit tragerea la răspundere penală, dat fiind faptul că sunt considerate fără discernământ, ci doar o eventuală internare pe un număr de zile limitat, într-un spital de boli psihice, sau obligarea la un tratament psihiatric, asemenea indivizi ajung, aproape invariabil, din nou în libertate, iar în multe din cazuri, recidivează.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările