Cum a fost întâmpinat un român din Anglia în prima zi de şcoală a fiicei lui:  „Dragă părinte, vom da tot ce e mai bun pentru binele copilului tău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare părinte a primit un bilet cu un mesaj emoţionant de la învăţătoare FOTO: pagina personală Facebook Ionuţ Neacşu
Fiecare părinte a primit un bilet cu un mesaj emoţionant de la învăţătoare FOTO: pagina personală Facebook Ionuţ Neacşu

Un român stabilit în Anglia a povestit pentru „Adevărul“ cum a fost prima zi de şcoală a fetiţei sale. Părinţii care şi-au dus copiii în clasa zero au primit mesaje emoţionante de la învăţătoare.

Plecat de doi ani cu familia în Anglia, Ionuţ Neacşu lucrează în prezent în domeniul protecţiei copilului în Comitatul Buckinghamshire din Marea Britanie şi locuieşte în oraşul Aylesbury din sud-estul Angliei.

Luni, 11 septembrie, a fost prima zi de şcoală a fetiţei lui Ionuţ Neacşu. După ce şi-a lăsat fetiţa în sala de clasă a primit, ca şi ceilalţi părinţi, un bileţel de la învăţătoare şi un plic de ceai.

Mesajul a fost postat pe contul de Facebook al românului, alături de o fotografie şi arată încă o dată cât de mare e diferenţa între sistemul de învăţământ din Anglia şi cel din România. Iată textul mesajului: "Dragă părinte, iată un mic ”cadou” pentru tine întrucât îţi laşi copilaşul cel drag astăzi, pe mâna noastră, în prima lui zi de şcoală. După ce vei ajunge acasă şi-ţi vei şterge lacrimile cu acest serveţel, te rugăm să-ţi faci un ceai cald şi să te relaxezi. Aminteşte-ţi că vom lucra împreună şi vom da tot ce e mai bun pentru binele copilului tău. Mulţumim pentru că ţi-ai însoţit copilul, la începutul acestui an, atât de important pentru el. Vom face tot ce ne stă în putere, zi de zi, pentru a fi un bun ghid copilului tău în explorarea acestei lumi frumoase, ce abia incepe pentru el. Ne vedem după-amiază. Cu dragoste, din partea dnei X şi a dnei Y".

Nu am văzut flori, pupături sau discursuri obositoare şi plictisitoare. Pentru învăţătoare era mai important să ne invite în clasă şi să ne familiarizăm cu ce vor face copiii la şcoală”

ionut neacsu si fiica sa

Legat de prima zi de şcoală a fetiţei sale, iată care au fost impresiile lui Ionuţ Neacşu: ”M-a impresionat un singur lucru. Faptul că focusul este pe copil şi nevoile lui. Atât. Nu fast, nu speechuri, nu discursuri. Pe 11 septembrie a fost începutul efectiv al celor mici, similar clasei zero la noi. Se începe treptat, în prima săptămână cu 3 ore şi din cealaltă cu 6 ore pe zi. Pentru învăţătoare era mai important să ne invite în clasă să vedem clasa, adică clasele, că au clasă de joacă, fiind mai mici, clasă de studiu, şi ne familiarizăm cu ce vor face copiii în şcoală şi să le fim alături în această zi. Nu am văzut flori, pupături, sau discursuri obositoare şi plictisitoare”.

Tot legat de şcoala din Anglia, Ionuţ Neacşu mai spune că ”cel mai important este că mi s-a lăsat sentimentul de siguranţă, legat de şcoală şi legat de abordarea şcolii. Ştiu asta şi din relaţia directă de 2 ani ca asistent social cu şcolile. Depinde mult de noi ca părinţi, de acord, însă ce ţine de ei, cel puţin ce văd la şcoala primară, am un sentiment de siguranţă şi asta mă face să privesc optimist educaţia copilului”. În România, Ionuţ Neacşu s-a remarcat prin numeroase campanii de strângere de fonduri şi cadouri pentru copiii defavorizaţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite