Cum a cumpărat cocaină un poliţist sub acoperire de la finul lui Adrian Mutu. Alex „Santiago“, dus de nas de trei ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Tribunalul Argeş va începe pe 15 mai procesul în care Alexandru Mihăilescu, finul fostului fotbalist Adrian Mutu, este judecat pentru trafic de cocaină în formă continuată. Alexandru Mihăilescu a fost reţinut la începutul lunii februarie în parcarea unui mall din Piteşti după ce a încercat să-i vândă unui ofiţer sub acoperire 7 grame de cocaină. Prezentăm în continuare detalii în premieră din rechizitoriul DIICOT în acest dosar.

Prieten de ani de zile cu fostul fotbalist Adrian Mutu, Alexandru Mihăilescu, zis şi Alex Copil Bătrân, a fost reţinut la începutul lunii februarie 2019 pentru trafic de cocaină.

Alexandru Mihăilescu era monitorizat de aproape doi ani de către DIICOT sub suspiciunea că vindea droguri în Bucureşti, Piteşti şi Curtea de Argeş. Mihăilescu, fin de cununie al lui Adrian Mutu, era nelipsit de la petrecerile fostului internaţional român, iar printre oamenii din lumea fotbalului cu care se afişa în fotografii se mai numără fotbalistul Alex Chipciu şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Alexandru Mihăilescu s-a numărat printre invitaţi anul trecut la ziua de naştere a lui Tiago, copilul pe care Adrian Mutu îl are cu soţia lui, Sandra.

Monitorizarea lui Alexandru Mihăilescu a început pe 5 aprilie 2017, atunci când la DIICOT Piteşti s-a înregistrat un denunţ împotriva acestuia, denunţătorul spunându-le procurorilor că Mihăilescu, zis şi Alex Santiago, ”se ocupă cu trafic de cocaină pe raza oraşelor Curtea de Argeş, Piteşti şi Bucureşti, fiind ajutat în activitatea infracţională de către alte două persoane”.

La câteva luni de la începerea cercetărilor, în anturajul lui Alexandru Mihăilescu a fost introdus un investigator sub acoperire. Rolul acestuia se va dovedi ulterior decisiv în arestarea lui Alexandru Mihăilescu.

După cum spun procurorii DIICOT în rechizitoriu, pe 14 ianuarie 2019, investigatorul sub acoperire ”s-a întâlnit cu inculpatul Mihăilescu Alexandru în jurul orei 15,45 în faţa mall-ului VIVO din Piteşti, de unde au plecat împreună către Ştefăneşti cu autoturismul marca Mercedes-Benz, condus de către Mihăilescu Alexandru. După ce au ajuns în zona blocurilor din com. Mărăcineni, de unde L.A. (n.red. - investigatorul sub acoperire) a scos de la un ATM o sumă de bani, aceştia au revenit în parcarea mall-ului, ocazie cu care, în schimbul sumei de 1.400 de lei, a cumpărat 3 doze ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă de la Mihăilescu Alexandru. Conform raportului întocmit de către Laboratorul central de analiză şi profil al drogurilor din cadrul IGPR, proba înaintată spre analiză este constituită din 1,70 grame pulbere albă care conţine cocaină”.

Cu cât era vândută cocaina

Pe 23 ianuarie a.c., investigatorul sub acoperire s-a întâlnit din nou la VIVO Mall Piteşti cu Alexandru Mihăilescu. Cei doi au mers în oraşul Ştefăneşti, acolo unde Mihăilescu a intrat câteva minute în vila în care locuia, după care cei doi au revenit în parcarea mall-ului, acolo unde investigatorul sub acoperire a cumpărat 2,65 grame de cocaină pentru suma de 1950 lei.

Alexandru Mihăilescu i-a vândut pentru a treia oară cocaină investigatorului sub acoperire pe 30 ianuarie a.c. Conform rechizitoriului, cei doi s-au întâlnit iniţial la un cazinou de pe Bd. I.C. Brătianu din Piteşti, după care au mers cu maşina lui Mihăilescu ”pe ruta Calea Bucureşti, Podul Viilor, Autostrada A1 în direcţia Vâlcea, iar în comuna Bascov aceştia s-au despărţit. Şi cu această ocazie, colaboratorul a cumpărat în schimbul sumei de 1.900 de lei, 4 doze ce conţineau 1,92 grame cocaină”.

Pe 6 februarie a.c., în parcarea Vivo Mall Piteşti, Alexandru Mihăilescu a fost suprins în flagrant delict în timp ce-i vindea investigatorului sub acoperire 2,32 grame cocaină pentru 1.900 lei. Investigatorii au găsit în geaca lui Alexandru Mihăilescu o punguţă cu 0,59 grame cocaină.

În maşina lui Mihăilescu, un Mercedes S 350, investigatorii au găsit 3.100 euro şi 3.850 lei.

Aproape 25 de grame de cocaină găsite în vila la traficant

Imagine indisponibilă

Tot pe 6 februarie a.c., au fost efectuate percheziţii la vila de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, unde locuia Alexandru Mihăilescu. Acolo au fost găsit 24 de comprimate care conţin Alprazolam, acesta din urmă fiind drog de risc. Tot în vila de la Ştefăneşti, într-un din ambalaj inscripţionat „SIOFOR 1000”, au fost găsite 24,72 grame cocaină.

Procurorii mai spun în rechizitoriu şi că, ”pentru a se evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor ce pot servi la confiscarea extinsă, având în vedere datele din care rezultă că inculpatul a vândut droguri şi altor persoane, iar veniturile sale licite în anii 2017 şi 2018 au fost în cuantum de 39.481 de lei, s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor imobile şi mobile (inclusiv sume de bani şi autovehicule) aparţinând inculpatului Mihăilescu Alexandru, a căror valoare depăşeşte cuantumul sumelor câştigate licit de către inculpat”. Pe 8 februarie a.c. s-a pus sechestru asigurător inclusiv asupra autoturismului Mercedes Benz S350 al lui Mihăilescu, dobândit în 2015 şi evaluat la 40.000 euro.

Tot procurorii au decis disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar penal în vederea continuării cercetărilor faţă de Mihăilescu Alexandru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite