Cum să ne controlăm nervii la volan. Cea mai la îndemână soluţie este să fim politicoşi în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nervii în trafic pot fi controlaţi şi prin terapie audio FOTO thepointman.ca
Nervii în trafic pot fi controlaţi şi prin terapie audio FOTO thepointman.ca

Aglomeraţia din ce în ce mai mare în trafic în multe momente ale zilei, şoferii care conduc prea încet ori cei care ne taie calea sau care blochează traficul ne fac pe mulţi dintre noi să ne enervăm. Ce soluţii sunt pentru a ne controla nervii în trafic, aflaţi din materialul următor.

O primă soluţie este aceea de a fi politicoşi la volan. La orele de vârf, traficul devine infernal, iar dacă veţi reuşi să fiţi politicoşi cu ceilalţi şoferi, rezultatul va fi un mult mai bun control al acţiunilor şi deciziilor.

După cum spune psihologul Raluca Mihăescu, ”atunci când simţiţi că vă pierdeţi cumpătul în trafic, trebuie să încercaţi să respiraţi adânc. Respiraţia superficială restricţionează fluxul de oxigen şi poate spori sentimentele de panică şi stres”.

Este, de asemenea, util să evitaţi să fiţi în întârziere. Când sunteţi în întârziere, sunteţi presaţi de timp, iar orice ambuteiaj sau semafor roşu vă poate enerva. În acest sens este recomandabil să plecaţi din timp de acasă.   

Fie că este vorba de întâlniri, petreceri aniversare sau excursii, cunoaşterea traseului  vă va da un sentiment de siguranţă şi vă ajută la condus.

Dacă nu vă place să fiţi claxonat, să vi se taie faţa sau să fiţi jignit, încercaţi să evitaţi să faceţi aceste lucruri chiar dumneavoastră.

Terapia audio este o metodă eficientă de a vă controla nervii în trafic. Ascultaţi compilaţia muzicală favorită, una care să se plieze pe starea dumneavoastră de spirit.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite