Cum a bătut un bărbat beat doi poliţişti pentru că nu l-au lăsat să mai bea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii septembrie, la Judecătoria Piteşti va începe procesul unui bărbat acuzat că a bătut trei poliţişti. Virgil Marian-Popescu a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce, beat fiind, a făcut scandal la ziua unei comune din Argeş şi a agresat trei poliţişti care nu l-au mai lăsat să bea.

După cum precizează în rechizitoriu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, trei agenţi de poliţie-Dună Sorin, Buceag Vasile Ionuţ şi Drăguşin Florin-au depus plângeri penale pe 9 iunie a.c. după ce cu o seară înainte au fost loviţi şi înjuraţi de un bărbat aflat în stare de ebrietate.

Concret, în seara zilei de 8 iunie, mai mulţi poliţişti, printre care şi cei trei agenţi, asigurau ordinea publică la Ziua comunei Mărăcineni.

În jurul orei 21:00, poliţiştii au fost sesizaţi că un bărbat beat, identificat ulterior ca fiind Virgil-Marian Popescu, i-a jignit pe angajaţii unui stand după ce aceştia au refuzat să îi vând bere. ”Virgil Marian Popescu a început să înjure şi să gesticuleze cu mâinile, trântind mai multe caserole cu mâncare de pe masă, moment în care clienţii din zonă, fiind speriaţi, au solicitat sprijinul unei patrule de jandarmi”, spun anchetatorii.

Doi poliţişti care se aflau în zonă l-au preluat pe bărbat ca să aplaneze conflictul şi i-au cerut datele personale şi să le spună nemulţumirile sale. Numai că, nervos că nu mai este lăsat să bea, Virgil Popescu a început să înjure şi să îl lovească cu pumnii şi picioarele pe agentul de poliţie Ionuţ Buceag. Un alt poliţist-Florin Drăguşin-a văzut scena şi a sărit în sprijinul colegilor săi. Numai că bărbatul beat a început să îl înjure şi pe acesta, lovindu-l de mai multe ori cu piciorul în burtă. Mai mulţi martori au văzut întreaga scenă şi au dat ulterior declaraţii la dosar.

Poliţiştii au încercat să îl încătuşeze pe bărbatul recalcitrant, numai că acesta a continuat scandalul. Pe drumul spre maşina de poliţie, Virgil Popescu l-a lovit din nou în burtă pe agentul Ionuţ Buceag. Ulterior, scandalagiul a reuşit să îşi elibereze o mână, iar în maşina de poliţie l-a lovit cu picioarele în cap, în burtă şi în antebraţ pe agentul Florin Drăguşin.

În cadrul dosarului au fost făcute mai multe înregistrări, inclusiv una în care unul dintre agenţii de poliţie îl întreabă pe agentul de poliţie de ce i-a lovit pe colegii săi, moment în care bărbatul beat răspunde: ”De ce i-am lovit? Întreabă-i pe ei. Întreabă-l pe el”.

Poliţiştii, ameninţaţi că vor fi daţi afară

Virgil Popescu nu a încetat circul nici la postul de poliţie din comuna Mărăcineni. Acolo, acesta a refuzat constant să se legitimeze. În plus, i-a ameninţat de mai multe ori pe poliţişti ”că îi dă afară din poliţie, că o să aibă grijă de ei şi că el are relaţii”, precizează procurorii în rechizitoriu.

Pe parcursul audierilor, Virgil Popescu a negat acuzele ce i se aduc, însă înregistrările audio-video şi declaraţiile a 10 martori l-au contrazis.

Virgil Popescu este cercetat sub control judiciar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite