Cu 15 lei îţi laşi odrasla, cât rezistă, în locul de joacă de la Euromall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul destinat micuţilor este soluţia cea mai practică pentru părinţii care n-au cu cine să-şi lase copiii cât timp se relaxează sau îşi fac cumpărăturile în complexul comercial.

Când vine la cumpărături, Elena Guţu îşi ia cu ea, aproape de fiecare dată, fiica, Alexandra în vârstă e 9 ani. N-o plimbă prin magazine pentru că s-ar plictisi îngrozitor. O lasă la locul de joacă împrejmuit fără nicio grijă. Îşi lasă datele de contact şi completează un formular în care menţioneză câte ceva despre fetiţă. Ştie că, dacă Alexandra se plictiseşte înainte ca ea să-şi termine cumpărăturile, cineva o sună ca să-i comunice că trebuie să-şi ia copilul de la locul de joacă.

”O ştiu în siguraţă aici. E un spaţiu îngrădit, pericoile de accidentare nu sunt, şi-n plus Alexandra e măricică, nu-mi fac griji pentru ea. O aduc frecvent şi se simte foarte bine. Sunt mulţi copii şi-şi face de fiecare dată prieteni noi. Mai greu este s-o iau acasă.”, spune Elena Guţu.

“ E mai distractiv decât la bloc pentru că-mi fac de fiecare dată prieteni noi.”, spune Alexandra încântată că poate să escaladeze pereţii de plasă ai structurii sau să alunece pe platformele înclinate dintre nivele.

  Cei care au copii mai mici sunt ceva mai precauţi. Fie rămân prin apropiere la una din mese pentru a servi o băutură răcoritoare sau o cafea, fie îşi mai întreup shoppingul pentru a-şi supraveghea, ei înşişi, odrasla.

“ Cînd nu venim special pentru joacă, o las aici cel mult 15-20 de minute cât casc gura prin apropiere, apoi trec să văd ce mai face. E cam mică şi mi-e puţin teamă s-o las singură cu orele. Îi place tare mult aici şi-mi convine şi mie pentru că afară e frig şi nu sunt prea multe alternative. Ştiu că dau 10 lei ,dar se joacă toată ziua. Evident, cu pauze mici pentru masă.”, spune  Gabriel Argeşanu, tatăl Alexiei, în vârstă de 4 ani.

Spaţiul are o zonă pentru copiii cu vârste de până la 3 ani, dotată cu forme geometrice din burete. Copii mai mari au la dispoziţie un labirint structurat pe module: poduri şi punţi de trecere, tuburi de comunicare, piscină cu bile, tobogane, scări de plastic şi panouri de căţărat.

“Este un loc de joacă privat conceput după standarde europene. Evident, există nişte măsuri care sunt luate tocmai pentru a le asigura tuturor copiilor posibilitatea de a se juca în siguranţă.”, spune Camelia Bădulescu, PR Euromall

 În cursul săptămânii, tariful este de 10 lei/copil iar în week-end părinţii trebuie să plătească 15 lei,  indiferent de timpul pe care copilul îl petrece în incinta locului de joacă.
 
 În incinta spaţiului de joacă nu au acees copiii cu boli infecţioase sau cu boli de inimă

Părinţii sau însoţitorii trebuie să completeze datele copilului în tabelul de la casierie şi să declare dacă micuţul a suferit sau suferă de vreo afecţiune fizică sau psihică care să-i poată dăuna lui sau altor micuţi. Părinţii sunt singurii răspunzători de consecinţele lăsării unui astfel de copil în incinta locului de joacă.
 
Locuri de joacă există şi în a Jupiter City unde intratrea este gratuită, precum şi în Auchan, unde tariful diferă în funcţie de timpul petrecut în spaţiul respectiv. Diferenţa este că în aceste din urmă complexe, nu-şi poţi lăsa micuţul ca să pleci la cumpărături.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite