Critici dure ale unui procuror la adresa sistemului medical: „Toată lumea s-a complăcut, ca să-i fie bine. Acum, nu-i e niciunuia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Antonia Diaconu FOTO: arhiva personală
Procurorul Antonia Diaconu FOTO: arhiva personală

Antonia Diaconu, procuror la DIICOT Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, a postat pe contul personal de Facebook un text critic la adresa corpului medical din România şi a problemelor şi neregulilor din sistem.

Co-preşedinte al Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) şi cu o experienţă de peste 13 ani ca magistrat şi fost procuror DNA, Antonia Diaconu a criticat problemele din sistemul sanitar din România ce ies şi mai mult în evidenţă în perioada pandemiei de covonavirus. Antonia Diaconu a criticat şi lipsa de reacţie a doctorilor faţă de problemele şi ilegalităţile din sistemul medical.

În ultimii trei ani, postările procurorului Antonia Diaconu despre problemele şi neregulile din justiţia din România au fost virale, strângând sute de mii de vizualizări, like-uri şi distribuiri.

Iată ce a scris Antonia Diaconu despre problemele din sistemul de sănătate: „Nu putem aştepta schimbarea din exterior, trebuie să contribuim fiecare din noi. Problemele nu s-au ivit peste noapte, au existat demult. Se pare că nu au deranjat, de vreme ce mai nimeni nu a ieşit să zică «nu avem condiţii să ne facem datoria, ni se cer bani pentru a ajunge pe o anumită funcţie, intr-un anumit spital, examenele nu sunt corecte, sunt favorizate anumite firme pentru achiziţii» etc. Toată lumea s-a complăcut, făcând ce făcea si cel de lângă el, ca să-i fie bine. Acum, nu le e niciunuia. Oare de ce? Nu zic ca nu exista doctori excelenţi. Si mulţi. Si dedicaţi. Dar există şi alţii... iar înainte de a sări cineva cu gura, o faptă de corupţie e aproape imposibil de dovedit fără participarea persoanelor oneste din sistem. Vom intra pe drumul cel bun in momentul in care, atunci când ni se cer bani pentru a obţine orice se poate obţine pe o cale legală, dar poate mai dificila, in loc să-i dăm, vom merge la Parchet pentru ca cei ce greşesc să fie dovediţi si sistemul dezinfectat.

„Medicii au protestat până acum? Au denunţat problemele sistemului sanitar?“

Postarea procurorului Antonia Diaconu a venit şi ca o reacţie la o postare la fel de critică la adresa medicilor, postare făcută de către Corina Dragomir, profesor la Universitatea din Piteşti şi jurist.

„Magistraţii din judeţul Argeş au protestat, în mod repetat, atât pe treptele Curţii de Apel Piteşti, cât şi pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, atunci cand au văzut că legile penale sunt ciuntite, nu în interes personal, ci pentru că ştiau că nu îşi mai pot exercita profesia, în folosul cetăţenilor. Medicii au protestat până acum? Au denunţat problemele sistemului sanitar? Văd asistente de la Suceava, infectate, care nu doresc să îşi decline identitatea şi apar la TV cu vocea distorsionată. Avem curaj?”, a scris Corina Dragomir.

Comentând postarea Corinei Dragomir, procurorul Antonia Diaconu a scris: „Nu numai că nu s-a protestat, dar nici nu am văzut cadre medicale să se înghesuie să facă denunţuri cu privire la ce se întâmpla în sistemul medical. Poate oamenii nu înţeleg, dar dosarele de corupţie sunt greu de dovedit fără participarea oamenilor corecţi din interiorul sistemului”.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite