Coşmarul bolii Lyme, la nouă ani după muşcătura unei căpuşe: „Are dureri pe care nici morfina nu le mai poate atenua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Frâncu trece prin dureri cumplite. Foto: Asociaţia "Salvează o inimă"
Alina Frâncu trece prin dureri cumplite. Foto: Asociaţia "Salvează o inimă"

Alina Frâncu are 37 de ani, a fost instructor de fitness, iar de nouă ani trece prin chinuri cumplite, despre care a aflat mai târziu că sunt provocate de boala Lyme sau „Boala cu 1000 de feţe“, cu care a fost diagnosticată după ce a fost înţepată de o căpuşă.

Cruntul diagnostic pe care îl bănuia l-a primit după ani de investigaţii.

"Limba este pe jumătate paralizată"

Maladia e într-o stare avansată iar coşmarul prin care trece femeia, zi şi noapte, e greu de imaginat. Boala i-a deteriorat articulaţiile, muşchii şi nervii. 

"Zilnic, Alina are dureri cumplite pe care nici morfina cu care stă zi şi noapte nu le mai poate atenua. Muşchii gâtului sunt paralizaţi în proporţie de 70%, încât se simte strangulată. Limba este pe jumătate paralizată. Alinei îi este teamă că în curând îşi va pierde cu totul capacitatea de a înghiţi şi de a vorbi, pe care acum le face cu mare greutate. Din cauza deteriorării sistemului nervos, Alina simte arsuri în cap şi dureri ca de cuţit în spate, până la ceafă. Umflare, ameţeală, pierderi de memorie, oboseală cronică, sensibilitate la lumină - sunt alte simptome ale acestei crunte boli. După ce reuşeşte să adoarmă cu somnifere, îi paralizează mâna dreaptă şi picioarele", precizează Asociaţia "Salvează o inimă".

Alina se chinuie de nouă ani cu această boală înfiorătoare. A învestit toate resursele sale în tratamente, iar în momentul de faţă nu se mai poate susţine şi nici sprijin nu ştie de unde să mai obţină.

"Şi-a vândut tot ce a avut – afacere, apartament, maşină – pentru a acoperi costurile nenumăratelor investigaţii şi tratamente pe care le-a încercat pe parcursul a nouă ani de chin. Pe lângă spitalele din ţară, a fost şi în clinici private din Italia, Turcia şi Germania, dar fără folos. Acum, Alina locuieşte singură într-o casă deteriorată, rămasă de la bunici. Din cauza lipsurilor financiare, nu reuşeşte să menţină o dietă alimentară corespunzătoare. Durerii fizice i se adaugă suferinţa că este lăsată singură de familie şi că este lipsită de sprijin", mai precizează Asociaţia "Salvează o inimă".

Tratamentul care-i dă speranţe costă 36.000 euro

Ceva trebuie să se schimbe!

Ce ar mai putea-o salva pe Alina? Ne întrebăm. 

Potrivit Asociaţiei "Salvează o inimă", şanse pentru Alina mai sunt, dar costă.

"Salvarea există şi constă într-un tratament la o clinică din Germania, în valoare de 36.000 euro. Împreună putem strânge această sumă şi îi putem reda Alinei viaţa şi bucuria de a trăi! Alina a fost instructor de fitness şi dorinţa ei este să se întoarcă în sală!  Ajutorul nostru, al tuturor, este vital! Urgent. Mulţumiri din inimă!'

Unde se pot face donaţii pentru Alina:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificaţi pentru transfer bancar numele  tinerei - FRÂNCU

Vă recomandăm să citiţi şi:

Argeşenii, invitaţi să culeagă afine direct de pe plantaţia Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni

Comandantul Spitalului Militar Piteşti despre anti-vaccinişti: „Credeţi că numai în România zic că le vor creşte solzi?“

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite