VIDEO Copil de doi ani, căutat noaptea de poliţişti, pompieri şi localnici într-o pădure din Argeş. Băiatul a fost găsit într-o râpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: IPJ Argeş
Foto: IPJ Argeş

Echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei Argeş au fost mobilizate miercuri seara în comuna argeşeană Uda, acolo unde un băiat în vârstă de doi ani şi jumătate a dispărut de acasă. Copilul a fost găsit într-o râpă dintr-o zonă împădurită.


UPDATE: Căutările au durat aproximativ o oră, fiind îngreunate de faptul că zona este împădurită.


"Poliţiştii s-au concentrat spre zonele care ar fi fost mai periculoase pentru copil, având pante cu înclinaţie mai mare. Într-o astfel de zonă, la aproximativ 3 km de locuinţă, unul dintre poliţişti a observat ceea ce părea la început o bucată de material textil, căzută într-o poziţie greu accesibilă, micutul nerăspunzând la strigătele poliţiştilor care îl căutau. Copilul se afla ghemuit şi era înfrigurat, iar poliţistul l-a liniştit şi l-a luat în uniformă pentru a-l încălzi", precizează IPJ Argeş.

Copilul a fost evaluat medical si s-a stabilit ca nu se impune transportul la spital.

Ştirea iniţială:

Poliţiştii au fost sesizaţi, în cursul acestei seri, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, de un bărbat, despre faptul că nepotul său, de doi ani şi jumătate, ar fi dispărut din apropierea casei, unde se juca cu fratele său mai mare.

În urma sesizării, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au desfăşurat verificări, în special în zona împădurită din apropierea locuinţei.

S-au constituit echipe mixte de căutări, împreună cu cetăţeni. 

"Mobilizarea tuturor a fost exemplară, iar activităţile de căutare s-au desfăşurat într-un ritm susţinut, toţi fiind conştienţi de faptul că fiecare secundă contează.

În aproximativ o oră de la sesizare, micuţul a fost găsit conştient, într-o râpă, îmbrăcat sumar, la aproximativ 3 km de metri de locuinţă, de un poliţist care cunoştea zona foarte bine", precizează IPJ Argeş.

Poliţistul l-a liniştit şi pentru a-l încălzi, l-a ţinut sub uniforma sa tot drumul spre casă.

Ulterior, copilul a fost predat unui echipaj medical, pentru evaluarea stării de sănătate şi acordarea îngrijirilor de specialitate.

Copil de doi ani, căutat noaptea de poliţişti, pompieri şi localnici într-o pădure din Argeş. Băiatul a fost găsit într-o râpă
Copil de doi ani, căutat noaptea de poliţişti, pompieri şi localnici într-o pădure din Argeş. Băiatul a fost găsit într-o râpă
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite