Copiii de grădiniţă sunt puşi de 15 ani să defileze în faţa oficialităţilor, la Piteşti, la Simfonia Lalelelor

Copiii
de grădiniţă sunt puşi de 15 ani să defileze în faţa oficialităţilor, la Piteşti, la
Simfonia Lalelelor

Emil Boc, pe atunci premier, a participat la ediţia 2009 a Simfoniei Lalelelor FOTO: bitpress.ro

Cea mai mare expoziţie florală din România, Simfonia Lalelelor, adună în fiecare an la Piteşti numeroşi oficiali de rang înalt, expozanţi şi vizitatori. Iar parada copiilor de grădiniţă şi a elevilor în faţa oficialilor, paradă ce a ridicat numeroase controverse, este organizată din 2003.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parada preşcolarilor şi a elevilor în faţa unui podium, unde sunt prezenţi anual invitaţi din ţară şi străinătate şi politicieni de la toate partidele, este intitulată „Parada Florilor” şi a fost iniţiată pentru prima oară în 2003 de Tudor Pendiuc, pe atunci primar al Piteştiului, după ce acesta a văzut în Olanda, la Tynaarlor, o paradă a carelor alegorice florale pe care a adaptat-o, adăugând şi defilarea copiilor în faţa oficialităţilor.

La ceremonia de inaugurare a expoziţiei din acest an, sute de copii de grădiniţă şi elevi au fost puşi să defileze în faţa premierului şi a sute de oficiali. Crainicul evenimentului a anunţat fiecare grădiniţă participantă, iar copiii, unii dintre ei neavând mai mult de patru ani, au defilat în faţa oficialilor, alături de premierul Viorica Dăncilă fiind printre alţii Carmen Dan-ministrul Administraţiei şi Internelor şi Graţiela Gavrilescu-ministrul Mediului.

Emil Constantinescu la ediţia din 2012

De-a lungul anilor, zeci de înalţi oficiali din toate partidele au participat la parada copiilor. Printre aceştia s-au numărat Ion Iliescu în 2004, Emil Boc în 2009, Emil Constantinescu în 2012, Daniel Constantin în 2013 şi Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea în 2014.

 

Traian Băsescu nu a venit deloc la Simfonia Lalelelor, deşi a fost invitat de 10 ori

 

Preşedinte al României între 2004 şi 2014, Traian Băsescu nu a venit niciodată, deşi a fost invitat de 10 ori, practic în fiecare an al celor două mandate ale sale. Nici actualul preşedinte Klaus Iohannis nu a venit până acum la Simfonia Lalelelor de la Piteşti, deşi a fost invitat de mai multe ori.

Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea au venit la Simfonia Lalelelor în 2014

Ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor a înregistrat un record de oficiali invitaţi şi expozanţi. Premierul Viorica Dăncilă, doi miniştri şi zece ambasadori au fost prezenţi la eveniment. Este vorba de ambasadorii din Olanda, Argentina, Japonia, Mexic, Vietnam, Israel, Croaţia, Armenia, Palestina şi China. Au ajuns la Piteşti delegaţii din Olanda, Grecia, Turcia, Palestina şi Republica Moldova. La ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor participă 350 de expozanţi din ţară şi de peste hotare. Anul trecut, la Simfonia Lalelelor s-a înregistrat un număr-record de 120.000 de vizitatori.

Prima ediţie a Simfoniei Lalelelor a fost în 1978.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: